søndag 13. april 2008

Solbukser og forklekjoleNoen burde jobbe i hagen i dag. Den noen er ikke meg, det er vått og kaldt i dag også! Så her er de siste solplaggene, som annonsert i går. (Men det er altså så mørkt og trist at det nesten er håpløst å få til gode bilder.)

Det går mye i orange og grønt for tiden.  Forklekjolen er vendbar, og sydd i krepp og mønstret bomull fra et av de gamle dynetrekkene fra Jack.

Både forklekjolen solbuksene er morsomme å sy og fine på, så de lager jeg gjerne flere av. Jeg kommer til å legge noe av dette tøyet på en ny bloggside for plagg til bytte/salg. Kan hende det er noen som lager noe fint som Lillepus eller jeg har lyst på, og som vil bytte i noen av mine spesialiteter? Kobling kommer!


8 kommentarer:

Tante Hilde sa...

Kjempefin. To kjoler i ett! Lillepus komer til å "vekke åtgaum" når hun viser seg i dette antrekket. Hvilken solhatt passer til ? Kanskje en skaut-hatt.
I dag har det vært sommer her (på Nordmøre), iallfall i solveggen. så jeg tok av meg på overkroppen i beste bestefar-stil. Og så kunne jeg sitte med håndsøm.

Pene Lene sa...

Så skjønne små plagg. Kan tenke meg at Lillepus blir skjønn!
Herlig lue du hadde strikket også.
Får håpe temperaturen stiger i hovedstaden så dere får kost dere ute også!

Gekko sa...

Så herlig set da! Til å bli glad av!

Thorvalda sa...

Skal bli moro å se Lillepus stabbe rundt i disse antrekkene! Det er noe veldig søtt med den lille solbuksa som stikker fram under skjørtekanten.

Gryda sa...

Takk, takk! Jeg ble litt forelsket i dem selv, mens jeg holdt på :) Nå har jeg dessuten sydd på GYMO-navnelapper, og det ble så fint at.

Og tante Hilde: Solhatt, ja! Jeg hadde egentlig tenkt å strikke noen, men kanskje jeg skal sy? Hvordan syr man en skaut-hatt, tro?

Hilde sa...

Jeg sydde noen til mine barnebarn. Brukte det til bunaden også (hvit). Ser ut som et skaut, men det er liksom to lag slik at man har en "innerlue" som sitter godt til ørene. Skal synes i forholdsvis tynt bomullstoff. Jeg kan sikkert skaffe en modell. Advarsel: litt knølete å sy. Men resultatet er kjempesøtt.

Anonym sa...

Jeg har to småjenter, og foreslår et slags pannebånd, med skaut "bakpå". Disse kan enten strikkes eller sys. Fantastiske ting du både syr og strikker forresten! Hos oss går det også veeeldig mye i orange- og grønntoner.

Gryda sa...

Hei anonym,. takk for hyggelig kommentar og for morsomt forslag til soltørkle! I dag har jeg egentlig mest sett for meg ett eller annet som kan limes på ;-), for alt som havner på hodet (eller føttene) til Lillepus, dras umiddelbart av igjen. Antar at det er noen som kjenner seg igjen...