tirsdag 1. april 2008

Rillejakke med fin krage


Denne jakka ble jeg veldig fornøyd med. Jeg liker så godt de enkle oppskriftene fra Nøstebarn, lette og raske å strikke, og fine retroinspirerte modeller. Rampeungeknappene fra Snella&Petronella ble helt riktige. 

Garnet er gamle Peer Gynt-nøster fra strikkelageret. De har vel vært med på fire flyttinger nå, det var godt å se at det ikke var forgjeves! Og det er orange garn til en jakke til, tror jeg skal lage en i størrelse tre år til en jeg kjenner som snart blir akkurat så gammel.

6 kommentarer:

Tante Hilde sa...

Kjempefin jakke. Og kragen er knas. Det finnes en bok med gamle strikkeoppskrifter du burde se: May B. Langhelle, MYK START. Du kan kjøpe eller låne på bibben.

Gry sa...

Takk for hyggelige kommentarer i bloggen min ;-)
Klart jeg har "Myk start", hvis du ser på hjemmesiden/bloggen til forfatteren, ser du at hun til og med har fått et par av mine bilder....
Ellers har jeg som du forstår forelsket meg litt i boka fra Nøstebarn, fine oppskrifter, og som en bonus er den på nynorsk!

Hilde sa...

Jeg er litt dårlig til å søke på blogger. Kan du hjelpe meg?

Kia sa...

vilken fin jacka. Du är väldigt duktig på att sticka! Vilka underbara knappar du hittat!
Tack för kommentaren på min blogg :-)

Anonym sa...

Hei, Jeg trodde jeg "kunne" alle oppskriftene til Nøstebarn, men denne har jeg ikke sett...
Har du "funnet på" kragen selv, eller er den på et eksisterende mønster?
Fargen er superfin, knappene helt perfekte!

Gryda sa...

Takk skal dere ha! Anonym: Kragen er fra en Nøstebarnoppskrift...og veldig enkel. Da jakken var lang nok, felte jeg fire masker i hver ende av pinnen, og strikket kragen videre frem og tilbake. I begynnelsen av hver 2. pinne økte jeg en maske innenfor de to ytterste (kant)maskene. Og så kan du bare strikke kragen så lang du vil ha den.

Og Tante Hilde - du fant frem til bloggen, ikke sant?