fredag 9. desember 2011

Øyeblikket

Øyeblikket. Et bilde - uten kommentarer - som fanger et øyeblikk fra uken som gikk. Et enkelt, spesielt, dagligdags, ekstraordinært øyeblikk. Inspirert avSoulemama.com.

Har du et "øyeblikk" du vil dele? Legg gjerne igjen en kommentar med lenke.

onsdag 7. desember 2011

Lilly spiser


I denne bloggens spede barndom ble Ebbas første brødmåltid dokumentert, og billedserien viste undring, forskrekkelse og matglede. Her er Lilly. Hun synes mat er interessant, og spiser med glede.

Jeg tror ikke det er noe som kan måle seg med den gleden det gir å sørge for at basalbehovene til barna våre blir dekket. Barn som sover godt, barn som er trygge, barn som er mette, barn som ler. Vi er så heldige som kan gi barna våre det.


mandag 5. desember 2011

Bryllupsminner og gjenbruksprinsesse

Da Erik og jeg giftet oss for to og et halvt år siden, hadde vi 120 gjester. Disse gjestene var fordelt på 10 bord, og på hvert bord hadde vi lagt bomullslerret og to blondegardiner fra IKEA som duk. Det ble en vidunderlig kveld, vi serverte pølser og rosévin, og kysset og danset oss igjennom sommernatten.

Etter bryllupet satt vi igjen med 20 gardinlengder. Fire av dem havnet på hytta, og resten ble sporløst borte. Her forleden dukket gardinene opp igjen i en svart søppelsekk på loftet. Én gardinlengde er blitt prinsesseskjørt til Ebba.

15 gardinlengder igjen. Noen forslag?

søndag 4. desember 2011

Nytt liv for feilvasket ull

Aargh! Hva gjør man når vaskemaskinen har vært ugrei mot en fin (og dyr!) nøstebarn-body, og den har mistet det meste av fasong og opprinnelig størrelse?

Nøstebarnbloggen skrev litt om reversering av feilvasket ull og sike/ull tidligere i høst. Jeg har et enda enklere alternativ: saksen.

Lilly har vært småpjuskete de siste dagene, med halsbetennelse og hovne mandler. Om det er dette eller kommende tannfrembrudd som er årsaken vet jeg ikke, men hun har plutselig blitt en supersikler. Vått og kaldt bryst er ikke godt for noen, men se så fin siklesmekke i ull hun fikk etter at den ødelagte bodyen møtte saksen? Og matchende leggvarmere, haha.

lørdag 3. desember 2011

Rotebøtte

Stua flyter av leker. To små jenter skal utfolde seg her hver dag, og det synes. Nå skal vi få ufattelig mye bedre kontroll over rotet med denne rotebøtta.

Enkelt og fint mønster er kjøpt på Etsy, og stoffet er en skatt som jeg fikk i store mengder til jul av min gode venn Jack i fjor. Det er et vintage linstoff i svensk design, og jeg har mange flere planer for det. I første omgang blir det nok noen flere slike bøtter/kurver.

tirsdag 29. november 2011

Nemmelig hemmelig

Noen jeg kjenner får hjemmestrikkede gaver i år. De er heldigvis for små til å lese blogg. Vesten er strikket etter Pickles-mønsteret enkel vest, i Eco-ull fra Viking. Dette er et nytt garn for meg (bare brukt til denne vesten). Tykt og godt, og lukter deilig sau. Knappene er fra Snella&Petronella.


mandag 28. november 2011

Giraffer på rangel

Jeg tror dette må være giraffer. Ute på rangel er de i alle fall. Når de kommer til hektene utpå morgendagen en gang, og oppdager at de har en liten bjelle i hodet, kommer de nok til å angre litt på ranglingen. Men sånn er det nå engang å være babyleke.

Sydd etter inspirasjon fra Lotta Jansdotters "Simple Sewing for Baby".

fredag 25. november 2011

Ukens drink

En klassiker!

3 drinker:

Margarita
9 cl tequila
6 cl Cointreau
saften av en stor og saftig lime (evt halvannen, hvis den ikke var så saftig)

Fyll en shaker halvfull med is, og shake ingrediensene. Sil av i cocktailglass med saltkant (gni limen langs kanten av glasset, og rull den i salt. Tørk av det som evt kommer på innsiden av glasset.)

Soundtrack
Ry cooder: Muy Fifi

Vurdering
Dette er en sånn type drink som får en til å ville ha en til. Skumle greier. Heldigvis regulerte dette seg selv, ettersom flasken med Cointreu var tom nesten allerede før første runde var servert.

Jeg ser forresten at vikarbloggeren har blogget om akkurat denne drinken for tre år siden. Det var kanskje litt lite originalt å gjøre reprise, men på den annen side: klassiker er klassiker.

Da capo for sinnatagg

Ebba er fremdeles pjusk, men med voksende utålmodighet etter en hel uke hjemme fra barnehagen. En liten tur ut i dag, men ellers temmelig kjedelig for oss alle. Jeg må innrømme at jeg ikke er verdens flinkeste aktivitetsleder for en gretten og halvslapp fireåring. Vi har prøvd mye de siste dagene; lesing, hyttebygging, vaffelsteking, perling, maling osv. Det meste ender opp i postulater som "Dumme dumme mamma, den dumme hytten du lagde til meg var stygg og ekkel!" Er det moralsk forkastelig å få litt hjelp av barneTV da, mens vi venter på at matlyst og konsentrasjonsevne skal returnere?

Når paps kommer hjem fra jobben på sånne dager, trenger jeg litt tid for meg selv. Og da går jeg for eksempel ned på arbeidsrommet og syr enda en pysjtrøye til Ebba.

Mønsteret til trøyene, med tilhørende bukser, er hentet fra boken "Growing Up Sew Liberated" av Meg McElwee (her er bloggen hennes).

torsdag 24. november 2011

Pysjparty

Ebba er hjemme fra barnehagen. Hun lever på bokstavkjeks og eplesaft, og er temmelig pjuskete. "Pysjparty" er nok en kraftig overdrivelse. Men ny pysj har det blitt, med fine grønne elefanter. Kanten er laget av det samme håpløse skjørtet som ble forvandlet til pysjbukse her, så da ble det med ett en hel matchende pysjkolleksjon.

lørdag 19. november 2011

Ukens drink

Tid for ukens? Denne gangen går vi for epler. Oppskriften er hentet fra Babycocktails, en blogg med strikkedesign (der alle modellene er oppkalt etter drinker) og drinkemiksing.

Apple sidecar
(to drinker)
10 cl calvados
8 cl sider
2 cl amaretto
5 ml (en teskje) sitronjuice

Fyll shakeren halvfull med is. Shake, sil og hell i coctailglass, gjerne pyntet med en tynn epleskive.

Soundtrack:

Vurdering:
Dette smaker i hvert fall skikkelig deilig av eple, og jeg synes amarettoen gir et interessant tilleggspoeng. Jeg brukte ekte sider kjøpt på polet (ikke rusbrusvarianten!), men kunne i grunnen godt ha brukt eplemost eller eplebrus istedet, og unngått hintet av gjæret smak. Jeg antar at det er en smakssak.

Får du som jeg sider igjen etter at drinkene er mikset, kan du sette på en kork og nyte den dagen etter. Siden jeg synes sideren i seg selv har en litt ram smak (igjen: en smakssak!), drikker jeg den gjerne halvblandet med eplejuice. La oss kalle denne "restedrinken" for Epleslang, og soundtracket gir seg selv.

Øyeblikket

Øyeblikket. Et bilde - uten kommentarer - som fanger et øyeblikk fra uken som gikk. Et enkelt, spesielt, dagligdags, ekstraordinært øyeblikk. Inspirert av Soulemama.com.

Har du et "øyeblikk" du vil dele? Legg gjerne igjen en kommentar med lenke.

tirsdag 15. november 2011

...og fordi en regnbue er min venn

En svært enkel genser ble ganske spektakulær med dette garnet. Den er strikket i NORO-garn som jeg kjøpte i København i sommer, og jeg tenker den passer til Lilly sånn litt etter jul. Det er litt av noen fargekombinasjoner, for den som liker denslags. Jeg synes det er fint. En genser til Ebba av samme slag er på pinnene, men den er litt dusere i fargene. Ebba er litt mer kresen, og denne genseren ville nok blitt vurdert som for "guttete".

(Erik, hvis du leser dette, du som er i Japan: NORO-garn er japansk...)


mandag 14. november 2011

Temmelig hemmelig

Denne vesten skal bli julegave til en fin liten fyr. Knappepynt fra Snella&Petronella, så klart.


lørdag 12. november 2011

Nei, nei og atter nei

Vottestrikk med fem farger er ren idioti. En tredjedel opp på første vott innser jeg det jeg burde ha forstått før jeg satte i gang. Bare fordi min flinke venninne Åse har strikket sånne votter, betyr ikke det at dette var en god plan for meg. Prosjektet avsluttes herved, og rekkes opp sporenstreks! Heretter er det maks to farger på mine votter.

fredag 11. november 2011

Øyeblikket

Øyeblikket. Et bilde - uten kommentarer - som fanger et øyeblikk fra uken som gikk. Et enkelt, spesielt, dagligdags, ekstraordinært øyeblikk. Inspirert avSoulemama.com.

Har du et "øyeblikk" du vil dele? Legg gjerne igjen en kommentar med lenke.

tirsdag 8. november 2011

Kosmisk vottebalanse

Den lille votteløse så bebreidende opp på meg, nesten som om hun ville klage over at hun ennå ikke hadde fått vottene jeg så lenge hadde lovet henne. Og det er ikke til å komme fra at verdens fineste og varmeste høst nå er blitt ganske kald, og den som sitter stille i en barnevogn, blir fort kald på fingrene.

Fem minutter etter at disse vottene var i bruk for første gang, mistet jeg mine egne votter. Slendrian, vil noen kalle det. Jeg velger å se på det som et utslag av kosmisk balanse.

Vottene er strikket i en tråd tynn alpakka og en tråd enda tynnere kasjmirblanding, og mønsteret er fra Pickles. (Pussig. Når jeg ser på bildet på mønsteret, ser jeg at vottene ikke helt likner de jeg lagde. Men i all beskjedenhet synes jeg kanskje mine var enda finere...)

mandag 7. november 2011

Pur svanenskap


Oslo-politiet har mye å holde orden på i disse dager. Det blir ikke akkurat enklere av at byens svaner også begynner å oppføre seg som pøbler, så det er viktig at slikt blir slått hardt ned på. De to politimennene hadde dessverre ikke håndjern som passet, men de forsøkte å snakke fuglen til rette. Uten særlig hell, skulle det vise seg.
Etter å ha oppholdt ordensmakten i en times tid, forsøkte svanen å rømme. Synd den hadde glemt at svaner trenger 100 meter rullebane for å ta av.

lørdag 5. november 2011

Ikke vær redd!

Bare slipp taket. La det gå. Du lander mykt, og etterpå er det liksom....over.

fredag 4. november 2011

Små prosjekter er også prosjekter

Det er lenge siden jeg har skrevet noe om strikking. Litt merkelig er jo det, siden jeg synes jeg konstant går rundt med et strikketøy. Kanskje det har å gjøre med at jeg helt har gitt opp min selvpålagte "maks tre parallelle prosjekter"-regel? Alt tar jo litt lengre tid da, men jeg ser for meg at det plutselig kommer til å være ufattelig mange strikkeplagg ferdig til omtrent samme tid, sånn litt før jul.

Imens, et par pausefisker:

Jakten på de perfekte babysokkene har så langt resultert i disse. De holder seg faktisk ganske godt på en sprellende babyfot. Oppskriften er herfra.

Også har det blitt noen flere Ballband-kluter. Skikkelig amerikansk tradisjonsstrikking (oppskrift bl.a. her), og lett å lage fine fargekombinasjoner med. Jeg strikker klutene i tynn bomull, da tørker de fort, og er gode å bruke som kjøkkenkluter.


torsdag 3. november 2011

En samtale om geometri

- Mamma, er dette et rektangel?
- Nei, det er nok et kvadrat. Ser du at alle sidene i firkanten er like lange?
- DU SA FEIL!! NEI!! DET ER IKKE ET KVADRAT!!
- Neivel.
- Mamma, drømte du bare at det var et kvadrat?
- Jeg gjorde vel det.
....
- Mamma, hva var det jeg sa at det var igjen?
- Et rektangel.
- Det var det, ja.

mandag 31. oktober 2011

Solteppe

Vi hadde jo faktisk litt sommer i år også. Kanskje ikke så mange soldager, riktignok, men da vi var på Egeskov slott på Fyn i sommer var det i hvert fall sol. Lilly lå på teppet sitt i den vakre fuchsiahagen - dette var den tiden hun kunne legges på et teppe, og forbli der. Nå ser hun mest på tepper hun blir lagt på som uforpliktende forslag, et slags startpunkt for kravling og kryping med sterke armer og ben.

Teppet er solgult og strålende, og har vært i bruk hver dag siden jeg sydde det. Siste søm ble sydd mens familien ventet utålmodig i feriepakket bil i begynnelsen av juli, jeg var nemlig fast bestemt på at vi måtte ha med et babyteppe. Lappene er klippet av stoffer fra lageret, først og fremst gamle dynetrekk fra her og der.


søndag 30. oktober 2011

Bronx på en fredag

Etter å ha glimret med sitt fravær over lengre tid er ukens drink tilbake! Denne gangen falt drinkemikseren pladask for drinken Bronx - krydret, frisk og sitrussøt, og akkurat sånn passe rett i fletta på en fredagskveld.


Bronx
4 cl kald gin
2 cl rød, søt vermut
2 cl hvit, tørr vermut
2 cl nypresset appesinjuice
Shakes med isbiter, sil av i coctailglass

Soundtrack

fredag 28. oktober 2011

Øyeblikket. Et bilde - uten kommentarer - som fanger et øyeblikk fra uken som gikk. Et enkelt, spesielt, dagligdags, ekstraordinært øyeblikk. Inspirert av Soulemama.com.

Har du et "øyeblikk" du vil dele? Legg gjerne igjen en kommentar med lenke.

mandag 24. oktober 2011

I love you på bane 3 til Mortensrud

- I gode og onde dager?
- Ja!
Og så tok de banen hjem. Hverdagsromantikk av første klasse.

lørdag 22. oktober 2011

BRØD: Gå foran og bak!

Alt handler om lavkarbo. Tre av seks bøker på bestselgerlista for sakprosa er lavkarbobøker. La meg da slå et slag for høykarbo; hjemmebakt brød!

I samarbeid med Åpent bakeri har Erik skrevet en (må jeg få lov til å si) utrolig fin og inspirerende bakebok; Brød og brødbaking, som kom i bokhandelen nå i høst. Tanken bak boka er at du skal lære hva som egentlig skjer når du baker - hva er hemmeligheten bak god heving, saftig brød og deilig skorpe? Lyst til å prøve deg på surdeig? Dette lærer du i boka. Liker du brødene fra Åpent bakeri? I boka lærer du hvordan du baker dem selv.

Siden jeg har en bakebokforfatter i hus, har jeg gitt alle lavkarbointensjoner på båten, og lever godt med nybakt, nydelig brød hver eneste dag! Luksus, intet mindre. Hjemmebakt brød er fint på så mange slags måter. Det smaker deilig. Det er billigere enn kjøpebrød. Og du vet selv hva du putter oppi deigen, og kan gjøre det så sunt eller usunt du vil. Vi baker mesteparten av brødet vårt med finmalt fullkornsmel. Det er både næringsrikt og fullt av smak, og slett ikke så ille hvis man vil unngå dårlige karbohydrater. Og så går det jo an å bake en herlig hvit smørloff en gang i blant. Og boller! Og brioche!

I november og desember skal Erik holde bakekurs for barn og voksne på Geitmyra matkultursenter. Her kan du melde deg på.

Og se for en fin brødkrukke jeg fant hos en brukthandler på Bjølsen!


tirsdag 11. oktober 2011

Tanker om tomat

Med dette bildet erklærer jeg årets tomatsesong for avsluttet!

Da jeg kom tilbake fra sykehuset etter å ha fått Lilly, overrasket min kjære meg med et veksthus i hagen. Lilly ble født tidlig i april, så det betød at dyrkingssesongen startet litt sent. Jeg fikk noen ferdigsådde planter fra snille mor, og sådde selv et rikt utvalg av tomatfrø bestilt i all hast fra Gary Ibsen i Tomato Fest. Jeg kan anbefale dette nettstedet! Fantastisk utvalg, gode frø og rask service. Det tok bare noen få dager fra jeg hadde bestilt før det lå en konvolutt i postkassa.

Så spennende det var å dyrke i veksthus! Til tider var jeg innom flere ganger om dagen, liksom for å "sjekke at alt gikk bra". Det ble masse deilige tomater, men jeg må likevel innrømme at det ikke ble en fullt så stor og fin avling som jeg hadde håpet. (Jeg så for meg meg selv svømmende i tomater, og skulle konservere på alle slags vis i beste Soule mama-stil.) Men jeg er i læringsmodus, og til neste år skal det bli enda bedre. Her er noe av alle de tingene jeg har lært i mitt første år som drivhustomatbonde:

- Start tidlig! Finn og bestill frø mens det ennå er vinter, slik at det kan sås i mars.
- Ikke bruk for næringsrik jord til såpottene og de første omplantingspottene. Plantene blir veldig kraftige og fine, men jeg tror det går på bekostning av hvor mange frukter planten bærer.
- Ikke bruk egenlaget kompost fra hage eller binge til veksthuset. Stikkord: maur og andre dårlige venner.
- Kikk jevnlig etter sommerfugllarver o.l. Admiralsommerfuglen er kanskje en vakker gjest i hagen, men larvene er noen sultne jævler, som liker tomat.
- Dryppvanning er genialt, og skal brukes til neste år også. Men det er ingen god ide å dryppvanne ovenfra samtidig som man glemmer å gjødsle. Det blir det få tomater av, fordi næringen vaskes ut av pottene.
- Litt bedre sommervær anbefales. Alle blir gladere av det, også tomatene. Det ble en del mugg på en del av tomatkartene, dessverre, og det tror jeg først og fremst var værets skyld.
- Plant flere tomater ut! De fineste tomatplantene med den desidert rikeste avlingen var faktisk de som var sådd og dyrket frem inne, og plantet ut i hagen når de var nådd puberteten.
- Begrens deg. Det er ikke nødvendig å så ti forskjellige tomatplanter, i hvert fall hvis du samtidig tenker at det er kjekt å ha et par av hver plante. Det ble litt overfylt i veksthuset, og da ble det tungvint å vanne, gjødsle, knipe og stelle plantene. Og alt som ikke "gjør seg selv" risikerer å forbli ugjort. Færre planter i veksthuset gjør det også lettere å sikre optimale lysforhold, og problemer med mugg etc blir mindre.
- Skriv notater! Det var så mye mer jeg tenkte i løpet av sommeren, smarte ting jeg skulle huske å gjøre eller ikke gjøre. Så sikker var jeg på at jeg kom til å huske alt at jeg ikke brydde meg om å gjøre notater. Men nå kan jeg for eksempel nesten ikke huske hvilke tomatplanter som jeg likte aller best, og som derfor skal få førsteprioritet neste år. Bortsett fra Black Cherry, da. Og Italian gold. Og Julia Child (som også var sommerfugllarvenes favoritt).
- Ikke bare heirloom. Heirloom tomater er morsomt, det er spennende med rare farger og fasonger. Men til neste år skal jeg ha i hvert fall en helt vanlig "norsk" rød tomat, som smaker barndommens solvarme hage, og en straight kirsebærtomat, som bærer så rikt av søte, røde tomater at man bare må le.

Nå skal veksthuset tømmes og rengjøres. Jeg gleder meg allerede til våren.


mandag 10. oktober 2011

Snu kappen etter vinden

Kusine Maria var på besøk til Ebbas 4-årsdag. Da fikk hun låne Ebbas hjemmesydde kappe, som går under navnet "usynlighetskappen". Kappen er vendbar, med rød fløyel på den ene siden, og et gammelt skogsmønstret dynetrekk på den andre siden. Hvis det er fare på ferde, kan prinsessen snu kappen, og går i ett med omgivelsene. Derav navnet.

Ebba på sin side gikk fullt og helt opp i rollen som Tingeling, godt hjulpet av kjolen hun hadde fått av storesøster Veslemøy.

søndag 9. oktober 2011

Søndag som man vil

På søndag kan man gjøre det man har lyst til. Eller la det være. På søndag kan man sitte i pysjamas hele dagen og pusle puslespill, hvis det bare er tilstrekkelig grått og kaldt ute. Fordi man har lyst. På søndag kan mams gå ned på arbeidsrommet etter frokost og sy en deilig og myk pysjamasbukse til Ebba. Fordi hun har lyst.

Buksa er sydd av verdens mest ukledelige maxi-skjørt, som har unnsluppet Fretex-raidet fordi jeg lenge har tenkt å lage noe nytt av det. Skjørtet hadde en fin bølgekant som ble gjenbrukt nederst på buksa. Nice.


torsdag 6. oktober 2011

-Jeg er Marit Larsen!



-Jeg er Marit Larsen, sier Ebba når hun har på seg kjole og gummistøvler. Et godt forbilde, synes vi.


onsdag 5. oktober 2011

6 måneder

Et halvt år i dag! Lille, bråkete, vidunderlige Lilly. Vi er så glade i deg!

lørdag 17. september 2011

Øyeblikket

Øyeblikket. Et bilde - uten kommentarer - som fanger et øyeblikk fra uken som gikk. Et enkelt, spesielt, dagligdags, ekstraordinært øyeblikk. Inspirert avSoulemama.com.

Har du et "øyeblikk" du vil dele? Legg gjerne igjen en kommentar med lenke.

tirsdag 13. september 2011

Tidlig matglede på Geitmyra

Jeg har skrevet om åpningen av Geitmyra matkultursenter for barn tidligere. Nå har senteret startet opp med kurs og aktiviteter, og jeg kapret en plass på det aller første kurset! Temaet var Tidlig matglede, og vi skulle lære å lage god og sunn babymat. Det var Andreas selv som ønsket velkommen til første "kull" på Geitmyra, før kursleder Mai Linn tok over.

Kurslokalet er innredet med flere små kokestasjoner, og vi ble delt inn i tre grupper som skulle lage hver sin rett. Nesten som gamle dagers skolekjøkken, bare uten de bøllete guttene som ikke ville ta oppvasken! (Dvs: Det var gutter med, altså. Men de var ikke så veldig bøllete, og de ryddet pent opp etter seg.)

Kursleder Mai Linn oppfordret oss til å la babyene utforske og smake mye forskjellig mat på egenhånd, men det viktigste budskapet hennes var nok at vi den beste babymaten er den som vi lager som en del av familiemiddagen. Jeg kan ikke si meg mer enig. Den beste måten å skape tidlig matglede er å være sammen om både matlaging og spising, og nesten all mat vi spiser i familien kan være grunnlag for utmerket babymat. At det er både bedre, sunnere og billigere enn ferdigmat, er heller ikke av veien.

Vi fikk gode oppskrifter på middag som med få justeringer kan spises av hele familien, og masse inspirasjon til å bruke ingredienser som linser, kokosmelk, solbær, gresskar og søtpotet. Og kvaliteten på råvarene er viktig! Det er stor forskjell på store, saftige økologiske kyllingbryst fra f.eks. Stange gård, og de sørgelige små (fra sikkert enda sørgeligere kyllinger) på gule brett fra Prior.
Jeg har fått lov til å gjengi en av oppskriftene vi brukte:

Fyldig suppe med gresskar, kylling og kokos

Til ca 18 barneporsjoner

700 g kyllingbryst
800 g flaskegresskar (Får du ikke tak i? Prøv søtpotet!)
7 gulrøtter
1 liten gul løk
1,2 liter vann
10 ss kokosmelk
frisk koriander - en god bunt
olivenolje

Skrell gresskaret, skjær av topp og bunn. Kutt av "halsen", og del nederste havldel i to på langs. Skrap ut frøene og det mykeste i midten. Kutt gresskarkjøttet i terninger. Skrell gulrøttene og skjær i skiver. Legg begge deler i en langpanne med olivenolje og bak i ovnen i 180 grader i 30-40 minutter, eller til grønnsakene er bakt helt møre.

Kok opp vann. Dra skinnet av kyllingbrystene (hvis du ikke bruker ferdige fileter). Legg kyllingbrystene i det kokende vannet. Senk temperaturen med en gang det koker igjen, til vannet syder. La trekke i 20 minutter, eller til gjennomkokt. Hell kraften i et litermål, skjær kyllingbrystene i skiver, og findel i blender med litt av kraften. Ta vare på resten av kraften til å spe suppen med.

Grovhakk løken og surr den i olivenolje i en gryte på middels varme. Hell over kraft, kokosmelk, kylling, grønnsakene fra ovnen og frisk koriander. Tilfør ekstra kraft eller vann hvis du ønsker en tynnere suppe.

Jevn alt med stavmikser til en glatt deilig suppe.

Suppa er prøvesmakt av både Lilly og mams, og absolutt godkjent! For "familiemiddagversjonen" kan man først ta av en liten porsjon som blendes godt til babymat, og så krydre med salt, pepper, chili, og blende litt grovere til resten av gjengen.

NB: alle kursene i "Tidlig matglede" er fulltegnet. Men hvis du, som jeg, tar kontakt med kursleder Mai Linn rett før kurstart, kan du kanskje sikre deg en avbestilt plass.