fredag 2. september 2011

Åpningsfest på Geitmyra

I går åpnet Geitmyra matkultursenter for barn. Senteret ligger idyllisk til, et steinkast fra Ullevål sykehus, og er noe så sjeldent som en 1700-tallsgård midt i byen. Andreas Viestad er primus motor, og hans visjon er at senteret ikke bare skal gi barn mulighet til å lære å lage mat, men også å lære hvor maten kommer fra, og han vil skape lyst og inspirasjon til å smake og eksperimentere. Her skal det være kurs og arrangementer for store og små, med barn som den sentrale målgruppen. Første kurs var allerede i dag, dagen etter åpningen. (Mer om det senere.)

Senteret drives i tilknytning til Geitmyra skolehage, og det er etablert en økologisk demonstrasjons- og formidlingshage. Her ønskes frivillige "bønder i byen" velkommen, så hvis du vil grave litt i jorda og hyppe poteter og denlags, kan du ta kontakt med senteret.

Nysgjerrig? På søndag 11. september er det åpen gård, med omvisning av Andreas Viestad. Tema for dagen er epler. Ta med egne epler og lag deilig eplemost! Bli med og lag deilig eplemat på kjøkkenet. Smak forskjellige eplesorter. Vi ses?

I går var det offisiell åpning av senteret. På den formelle åpningen stilte to statsråder, representanter fra fire departementer, skolebyråden og et tallrikt presse- og TV-korps. Utover ettermiddagen og kvelden var det fest for frivillige, venner og familie.

Brokkoli er godt når man har plukket den selv. Synes Hector.

Ebba småsmaker før festen

Erik var grill- og bakemester

Dagens dyr

Hovedpersonen Andreas Viestad (med ryggen til)

Ingen kommentarer: