tirsdag 13. juli 2010

Ny favoritt!
Denne jakka kommer jeg til å bli glad i! Mønsteret er "Tea Leaves Cardigan" fra Madelinetosh.com, og jeg har strikket den i Cashcotton fra Rowan. (Stemmer det at det er et utgående garn, tro? Synd, for det er godt både å strikke og å ha på. Selv om det loer en del.)

Jakka er strikket fra toppen og ned, og etter at jeg hadde strikket ferdig, var det ikke en eneste søm å sy. Genialt enkelt. En liten innvending har jeg likevel til det ferdige produktet, og det er at den - som vanlig - er litt større enn jeg hadde tenkt meg. Det har ikke noe å gjøre med strikkefastheten denne gangen, men skyldes at jeg har en tendens til å gå for en størrelse større enn jeg egentlig trenger. Note to self: ikke gjør det neste gang.

6 kommentarer:

Kaja sa...

Åh! Tänk om man kunde sticka.... Eller snarare stå ut med att sticka en hel tröja, då skulle jag BARA ha sådana i min garderob!

Jättefin!

Lykkelinn sa...

Jakke strikket helt uten sømmer, se det kan vi like! Denne var knallfin, og fargene var utrolig lekker til deg!

Gryda sa...

Så hyggelige kommentarer, takk ;) Kaja, jeg tror du har helt rett i at talent for strikking først og fremst ligger i tålmodigheten. Dette mønsteret er noe av det enkleste jakkemønsteret jeg har strikket, men det er likevel mye arbeid. Ingen tvil om at du med din fingerferdighet hadde klart det, men det handler som du sier om å stå ut med arbeidet... Sånn sett er det fint å sy, tenk så mye man får til på en kveld og en halv sommernatt!

Jeg har nå gått løs på neste prosjekt, som ga seg selv: en minivariant av denne jakka til Lillepus. Hun valgte garn selv. Jeg skulle bare innom min lokale garnlanger for å kjøpe med meg et par knapper, men Lillepus gikk resolutt til en kurv med det fineste rosa garn du kan tenke deg, og plukket opp tre nøster. Jeg er i gang!

Åsta sa...

Så nydelige jakker du har laget. jeg begriper ikke hvilket tempo du produserer i!
Og så har du og Ebba fått like jakker:-)
Daisy-kluten var skikkelig fin, har tenkt på å lage kluter jeg også, må bare bli ferdig med de 5-6 uferdige strikketøyene som ligger her først....

Gryda sa...

Åsta: Bare begynn på et nytt prosjekt hvis det er det som skal til for å inspirere deg! Av og til må man bare legge ting som har "gått litt sure" til side, for å gi seg selv en følelse av å lykkes med noe. Og de klutene er veldig fine småprosjekter.

Håper du har hatt en fin sommerferie, med alle flyreisene!

Åsta sa...

music to my ears:-)