søndag 11. juli 2010

Blå som en godværshimmelSommerstrikk! Jakken ble påbegynt under bilturen til Volda, og med tykt garn og mange timer tilgjengelig, gikk det ganske fort. Lillepus er i utgangspunktet skeptisk til alt som ikke er rosa. Hun kunne imidlertid gå med på at dette var en blåfarge som prinsesser kunne bruke, hvis de da altså hadde gått i blått. Mønsteret er fra ringpermen til Thorvalda; Eyelet Yoke Cardigan fra Lionbrand. Jeg glemte å gi permen tilbake til henne da hun flyttet fra nabolaget for et par uker siden, så vi planlegger å kjøre ned til Kragerø for å levere den. Det er jo det vi har sommerferie til, er det ikke?


Knappene på jakka er fra oldemoren til Lillepus; Margareth. Hun var en flott dame, som drev fabrikkutsalg og trikotasjebutikk for Berger tekstiler. Jeg er vel ikke helt i arvefølgen, siden Margareth var mormoren til Erik, men jeg arvet likevel en flott eske full av gamle knapper. Nå kommer de Lillepus til gode!

3 kommentarer:

duBedåre sa...

Kjempesøt jakke, og siden jeg har denne på "to-do-lista", lurer jeg på hvilket garn, hvor mye og hvilken størrelse du har strikket?

Gamle knappeskatter er gull verdt! Jeg har også vært så heldig å arve en solid samling fra mannens farmor.

Gryda sa...

Jeg brukte Hand knit cotton fra Rowan, og det gikk med litt mer enn fire nøster til str 3 år. Strikkefastheten var ganske riktig, men jeg synes likevel jakka ble litt liten. Det er nok ganske små størrelser, og jeg burde kanskje strikket i str 4 år for å vare litt (Lillepus er 3 i september). Men du kan i hvert fall sørge for å lage ermene litt lengre hvis du foretrekker det, modellen i oppskriften skal nok være litt kort i ermene. Etter oppskriften skal det være bare en knapp. Jeg lagde to, men synes nok, når jeg ser jakka ferdig, at det hadde vært enda bedre med tre knapper.

Men jeg likte mønsteret godt, altså, og lurer faktisk på å lage en til. I ull denne gangen,. og str 4 år, med tre knapper.

Lykkelinn sa...

Nydelig jakke i en flott blåfarge. Så herlig at du strikker i blått til jentebruk også, vi har vel litt lett for å tenke fargetradisjonelt.... Jakken ble i hvert fall knallfin!