torsdag 13. mai 2010

Seks kalde varmegrader

I dag er det så kaldt som bare en kald vårdag kan bli. Tenk så varmt det er når det er seks varmegrader i mars, og snøen smelter! I mai fortoner seks varmegrader seg som reneste Sibir-kulda, og ingen har lyst til å gå ut (i hvert fall ikke her i huset).

Da passet det fint at to av mine (for tiden) fire strikkeprosjekter ble avsluttet i morges; det tofargede grønne ullteppet, og vårsokker til Lillepus. Begge ble umiddelbart tatt i bruk, her vi sitter i kjelleren og ser på den lille muldvarpen på TV.

Og så tenker vi på hva vi skal ha til lunsj (insalata di fagioli e tonno), og lurer på om vi kanskje skal sparkle og snekre litt, siden vi nå engang er nede i kjelleren i dag. Det er minsanten et hardt liv, men vi skal nok klare å komme igjennom denne fridagen også...!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Fint pledd! Hvilket garn er det? Brukt oppskrift?

Gryda sa...

Teppet er strikket i garnet "Fisherman" fra Lorna´s Laces, kjøpt fra PurlSoho.com. Det er temmelig tykt og veldig mykt, ca 20 masker/10 cm på pinne nr 6. Du kan bruke et hvilket som helst garn, bare sørg for at det er mykt og godt, men ikke alt for løst spunnet (for da vil nok teppet loe en del). Jeg har ikke brukt oppskrift, men målt sånn ca hvor bredt teppe jeg ville ha, og lagt opp så mange masker som strikkefastheten tilsa. Og så er det rettstrikk herfra til evigheten, og jo større strikketøyet blir, desto hyggeligere og varmere blir det. (Med andre ord: et veldig fint strikkeprosjekt for en kjølig og halvmørk kveld i på terrassen...)