torsdag 28. august 2008

Dongerykamerater


Disse to blåtøyskameratene skulle passe perfekt for to treåringer som har hemmeligheter å putte i lommen. Elefanttøyet var så rådyrt at jeg bare tør bruke det i små porsjoner...

Også disse to skal få bo hos Fiffi og Foffo.

11 kommentarer:

Anonym sa...

"Bilbukse" har her fått et nytt innhold. Min far, din bestefar, hadde Dressmann sin "bilbukse". Det var en pen bukse som "holdt pressen" etter en stund bak rattet. Det sies at det var en klassisk sukesess. Men buksa var nesten uslitelig, så man trengte ikke kjøpe ny før det var gått 5 år. Så far la iallfall ikke igjen så mye penger hos Dressmann.

Gryda sa...

Haha, det er jo selvsagt Dressmanns bilbukse som er inspirasjonkilden - i hvert fall for navnet!

Penelene sa...

Så fint med ny side! Skal få oppdatert lista mi.
Har en award til deg i bloggen min. Helt herlige bukser! Syr du noe str. 4 år?

Gryda sa...

Hei pene lene! Jeg syr for liten og stor... De to blå buksene her er 3-4 års størrelse, og det er en smal sak å lage en litt større versjon. Bare send meg en mail hvis du er hypp!

Anonym sa...

Men.. jeg har nå alltid trodd at det skrives "Dongeri" ?

Naíma´s sa...

Tack så jättemycket för kommentaren på min blog. Kul så jag kunde hitta till din härliga blogg. Här finns ju massor med inspiration. Länkar till dig så att jag hittar hit fler gånger:)

Gryda sa...

Naima : velkommen hit! Du har jo en fantastisk blogg selv, masse farger og fine fasonger. Anbefales!

Og Veslemøy, kjære datter: Dongery er det opprinnelige navnet på stoffet, men jeg har - til tross for iherdige forsøk - ikke klart å finne opprinnelsen til ordet. "Dongeri" med i er den fornorskede versjonen, som er like bra å bruke! På norsk sier vi jo dessuten noe så merkelig som "Olabukse" og "Olastoff", noen som vet hvor det stammer fra? Tante Hilde?

Anonym sa...

Jeg må gi Veslemøy rett i at det er vanligere å skrive "dongeri". Det kan jo dessuten rime godt med at dette var bomullstoff som ble vevet i Dungar, og derfor ble kalt "Dungaree". Dungar ligger i India i India (21°4'12"N 71°32'59"E, hvis du har lyst til å reise dit). Det tilsvarer på mange måter forvanskingen av "serge de Nîmes" til "denim".
Jeg synes "olastoff" er ganske fint også, jeg.

Forøvrig synes jeg bloggen din er råfin, og vil gjerne få lov til å invitere deg på middag med det aller første?!

Gryda sa...

Åh, middagsinvitasjon? Gjerne....rødme rødme

Anonym sa...

Da jeg var liten på 50-tallet kalte vi det for olabukser, det var først på 60-tallet at vi tok det engelske navnet dongery (slik jeg husker det). Olabuksene etter krigen var nok helt blå (ikke grå på vranga), men med doble sømmer. Mitt første møte med dette var veldig flaut, nemlig buksa som far hadde kjøpt til mor i Amerika i 1950. Tenk det: en dame på over 30 år med olabukse!!
i 1964 fikk jeg min første dongery: en SEA. Det var også Levis, den var dyrest, og LEE.
Da vi fikk varianter med smal cord i 1970, sydde jeg de selv og sparte mye penger på det. Alle detaljer var korrekte (untatt merket og orginalknappen).

Gryda sa...

Det er rart å tenke seg at Bestemor en gang var en ung voksen dame på noen og tretti, med dongerybukse.... I tillegg til å være flaue var dere kanskje litt stolte også?

Men navnet Olabukse har vi ikke kommet helt til bunns i. Fikk den kanskje navnet fordi det var en "folkelig" bukse, som alle hadde? Litt sånn som skrivebordet "Olapulten" fra 50-tallet? Min fars Olapult har gått i arv både til meg og datteren min, jeg liker den veldig godt.