lørdag 3. september 2011

De gamle er eldst

Jeg syntes jeg var godt utstyrt, med nystrikkede babytepper til Lilly både i ull og bomull. Begge to er i hyppig bruk, men jeg fant fort ut at jeg savnet et klassisk Nøstebarn-teppe. Ingen over, ingen ved siden! Ebba hadde to slike tepper, men de ble begge brukt så mye at de gikk helt opp i limingen. Så jeg måtte jo bare lage et nytt.

Dette er superenkel strikk, men du verden så lang tid det tar. Jeg tror jeg brukte hele sommeren på teppet, akkompagnert av siste sesong av Mad Men, kjøreturer til hytta (som passasjer, riktignok), og annen "dødtid". Men nå er det ferdig, i tide til høstsesongen! Jeg kunne i og for seg lage en heklekant rundt. Men på den annen side. Det er jo så mye annet å bruke tiden til.

Garnet er Blackhill Højlandsuld, fra Garnudsalg.dk. Jeg synes fargene og sjatteringene er hakket mer interessante enn Nøstebarns.


7 kommentarer:

underveis sa...

favorittfarge!

Gryda sa...

Min også! Jeg kommer stadig tilbake til den.

Syserine sa...

Jeg elsker mitt, eller lillesösters! Strikket mitt på skrå og det ble en fin effekt.

Mie sa...

Slike tepper er fantastiske! Men skit-kjedelig å strikke!

Anonym sa...

Hei! Jeg elsker babyteppet du har laget!! Kunne gjerne tenke meg samme farge- kan du hjelpe meg med spesifikasjon på fargen?
Var det ok å bestille fra Danmark?
Hilsen Silje

Gryda sa...

Hei Silje, så hyggelig at du liker teppet! Dessverre har det fått en nokså ublid skjebne - etter en litt for tøff runde i vaskemaskinen, er det nå blitt ganske tovet og kompakt. (30 graders ullvask går fint, men ikke 40 graders finvask. Men vi er fortsatt gift, Erik og jeg - det skal mer til...) Nytt teppe til Lilly er på pinnene, denne gangen blir det skikkelig appelsinorange.

Jeg er ganske sikker på at fargen jeg har brukt er den som heter "åbent hav". Garnudsalg.dk er et bittelite enmannsfirma med god og personlig service. Det ble riktignok en del forsinkelser og krøll med min bestilling fordi de ikke registrerte at jeg hadde betalt via paypal, men det ordnet seg.
Gry

Anonym sa...

Tusen takk for raskt svar!
Fargen er helt nydelig! Høres kult ut med orange også! Barn trenger farger! Du får bruke det gamle rundt kalde føtter eller hender i bilen eller vogna f.eks.

Hvor mange bunter brukte du? Strikket du med et lag tråd?
Har du erfaring med om dette er mykere eller omtrent likt som garnet fra nøstebarn?
God helg!
Hilsen Silje