lørdag 19. juli 2008

Sommerpludring

Aah - sommer! Da kan man gjøre det man vil. Eller la det være. Det begynner å nærme seg slutten på mitt permisjonsår, om to uker skal jeg tilbake til jobb. Så mye jeg ikke har rukket ennå!

Vi har vært enda en tur i Sverige - dette blir den store Sverigesommeren. Første stopp var Tösse, der gode venner har et idyllisk sommerhus nær Vänern. 


Lillepus dro videre med sin mams og paps til Göteborg, der vi vandret i Trädgårds-foreningens nydelige park, og koste oss i Haga. Gode innkjøp ble det også - taklampe og buffet i svensk 50-tallsdesign fra en utrolig lekker butikk: Bebop Antik, og fine stoffer av ulikt slag. (Bla en meter voksduk med spøkelset Laban - det skal det nok bli noen fine smekker av, tenkte jeg!)


Det er moro å reise med Lillepus. Hun elsker at det skjer mye rundt henne, og lærer masse nytt. I tillegg til det hyppig brukte ordet "se!", mener vi å høre konturene av flere ord nå - kanskje "natta", "hadet" og mye annen morsom pludring som doi doi og katja kai. Lillepus er veldig opptatt av at ting skal ligge på riktig plass, for eksempel skal vaskeklutene kastes ut av badevinduet, lekeklossene skal i min veske, og smekkene skal ligge på kjøkkenkrakken. Endelig kan det se ut som om vi har fått et familiemedlem med ordenssans!

Jeg har benyttet ferien til å forsøke å få noen strikkeprosjekter ferdig - det har blitt noen UFOer (Unfinished Objects) etter hvert. I dag sydde jeg knapper på denne jakken:


Knappene er fra min favorittknappestøper Snella & Petronella, og det er jo knappene som "gjør" hele jakken. Jakken skal Telma få som takk for at vi har fått låne så mye fine sko og klær til Lillepus. Jeg håper hun liker den - hun har jo kommet i en alder der det er hun selv og ikke nødvendigvis mor og far som bestemmer hva som er fint...

Siden jeg nå er nede i to strikkeUFOer, har jeg tillatt meg selv å begynne på et nytt prosjekt. Lillepus begynner i barnehage til høsten, så jeg strikker barnehagegenser til henne i et av de fine garnene jeg kjøpte i New York. Garnet er en fryd å strikke med - fineste alpakka og silke. Mer om genseren senere.... 3 kommentarer:

KLOCKARBARN sa...

Fin jacka. Du stickar fina saker.

Thorvalda sa...

Den lampen var flott, gitt! Og fin jakke! Synes du er litt vel beskjeden når du sier at knappene gjør den, jeg likte godt fargekombinasjonen og at bærestykket var i en annen farge enn resten. Lillepus vil nok bli lekker i sin silke/ alpakka jakke i barnehagen, den passer nok aller best til perling og andre innendørs aktiviteter:)

Gryda sa...

Takk, takk ;-)