mandag 28. juli 2008

Nostalgia


Ferie på hytta bringer frem mine mest nostalgiske sider. Min egen barndoms sommerminner blander seg med opplevelsene barna mine får - å sitte i morgensol og klø på myggstikk, timeslange bad i deilig vann, svett badminton i 30 grader (der ingen orker å løpe etter ballen), kveldsgrøt i fine stripete skåler. Min bestemor Ruth pleide å lage semulegrøt til oss i disse skålene. En gang i tiden var det seks skåler, i blått, grønt og rødt. Nå er det bare halvparten igjen, dessverre. Hvis noen har et lager av disse i kjelleren, vil jeg mer enn gjerne kjøpe!

Min elskede tok meg med på scootertur til byen for å kjøpe rosévin og torvstrø. På veien dit kom vi over en ekte skrotnisse, med flere hundre kvadratmeter med antikviteter og gammelt rask til salgs. Inspirert av min tante Hildes kommentar til et av de forrige innleggene mine, fant jeg denne boka:
Boka "Norsk mat" gir meg svar på alt jeg noengang har lurt på innen norsk gastronomi, her kan jeg lære å lage surmyse, heitsøll, syrsupe, gubbost, jabba, kakkakaku, sluring, og - relevant for en håndarbeidsblogger - syost. Noen som vet hvor man får tak i nysilt melk nåfortiden, forresten?3 kommentarer:

Dr. Gill sa...

Gamle kokebøker og skåler er kjekt å ha - man kan jo aldri få nok av slikt, spesielt når man har gode minner knyttet til de.

Tante sa...

Nysilt melk? Det er bare å komme på besøk til meg det, Gry. Jeg har flere naboer som kan servere nysilt melk. U-homogenisert.

Anonym sa...

Hvem er forfatteren? Når er boka trykt og på hvilket forlag?