onsdag 13. januar 2010

Vinterekspedisjon

Jeg er ikke et vintermenneske, og nå synes jeg det har vært en lang og kjedelig kuldeperiode. Likevel må jeg jo stikke nesen ut av og til, og når det er helg har vel nesten småbarnsforeldre en moralsk forpliktelse til å komme seg litt ut og leke med barna? Altså, sist søndag: Vi brukte minst et kvarter på å pakke oss godt inn, med alt fra ullundertøy til ulvepelskant. Det var et vakkert vær, og mye snø. Men både Lillepus og jeg fant ut at vi i grunnen ikke trengte å være så veldig lenge ute. Vi gikk fem minutter, og fikk komme inn til Thorvalda for å få te og popcorn.

2 kommentarer:

Hilde sa...

En kjøreregel for globetrottere er: Du skal være borte like mange dager som det er tar timer å reise dit med fly. Da bør det være et minstemål at man skal være ute minst dobbelt så lang tid som det tar å kle på seg.

Gryda sa...

Joda tante Hilde, det høres jo i utgangspunktet ut som en fornuftig regel. Men tenk litt mer over det - betyr det at vi er nødt til å være tre ganger så lenge ute om vinteren som når det er sommer og vi bare kan stikke ut etter å ha tatt på sko? Det er i så fall en regel jeg på det sterkeste vil opponere mot!

I dag var det Agnes og Veslemøy som tok med seg Lillepus ut, mens jeg malte et tak. De holdt ut litt lenger enn meg forrige søndag, men det er ikke så lett med trass, trass trass. (Lillepus, altså. Agnes og Veslemøy oppfører seg riktig bra.)