søndag 11. januar 2009

Gretel

Etter lang tids planlegging har jeg endelig gitt meg i kast med en av Ysoldas mønstre. Resultatet ser dere her - en Gretel-lue som ligger og tørker over en tallerken, for å gi den Ysolda kaller "a crisper shape". Jeg brukte ganske mye tynnere garn enn i oppskriften - Mirasol og p nr 3,5 og 4 - men lua ble likevel stor nok i massevis. Nå må jeg bare bestemme meg fort for om den er til meg eller om jeg må gi den bort, jeg vet nemlig en som har bursdag snart. 

5 kommentarer:

Pene Lene sa...

Knallfine luer - både denne og den under. Vet du at Monstermønster har laget mariusgenser med disse figurene inkorporert. Den var veldig fin!

Hilde sa...

Kjempefin gave. Du har sikkert flere luer å velge i. Og nye kan man jo lage hele tiden.

Pinneguri sa...

Åh, så fin den ble. Mine blei a) for liten, b) for stor. Mirasol og pinner 3 høres ut som et godt alternativ for mitt tredje forsøk. Strikka du den slosshy varienaten?
Hva blei det til, beholdt du den sjøl?

Gryda sa...

Takk for hyggelige kommentarer! Og velkommen hit, Pinneguri, du er jo selv en helt med pinner!
Lua ble gitt bort, jeg håper den ble godt mottat. Jeg henger litt etter med bloggingen for tiden, men jeg har faktisk strikket hele tre luer siden sist - hvorav en ny Gretel, som skulle være til meg. Men den ble jo for liten, så den må nok også gis bort. jeg får skynde meg å lage en til, før det blir vår!

Den første (altså den det er bilde av her), er den slosshy varianten - altså den største. Nr to var den mellomste varianten, men her la jeg ikke opp med tubular cast-on som foreskrevet, og det var nok litt av grunnen til at den ble for liten. Neste skal lages på foreskrevet vis!

tante grønn sa...

Tusen takk for en fantastisk fin lue. I dag har den varmet meg godt!