søndag 11. januar 2009

Glamourprinsessen klatrer i trær
En drøy uke inn i det nye året, og det er som om det er blitt oktober igjen. Mørkt, vått og vindfullt. Glamourprinsessen ble kommandert ut og opp i trærne for at jeg skulle ta bilde av hennes nye jakke; Oslo Cardigan fra Rowan. Jakka er fin den, men jeg er ikke fornøyd med hvordan jeg fikk til finishen. Det kan være at jeg burde ha strammet en del inn på kantbåndene da jeg strikket dem og sydde på - det ble litt for slaskete. Egentlig tror jeg denne jakka med fordel kunne vært strikket i et "strammere" garn. Jeg brukte Cocoon fra Rowan, som oppgitt i oppskriften. Det er et nydelig garn som er deilig å jobbe med, men siden det er såpass løst spunnet, synes jeg det er vanskelig å få til en jakke som denne, som skal ha en litt definert og damete fasong. Burde jeg egentlig nå demontert kanten, strikket ny og strammere, sydd på nye trykknapper og sett om det ble bedre? Antakelig. Gidder jeg? Neppe. Tror helle jeg skal ta den med til Thorvalda en dag, for å se om hun kan peke og fortelle litt om hvordan jeg kan gjøre ting penere neste gang.


7 kommentarer:

Kaja sa...

Åh! Vilken fin jacka! En sådan vill jag ha också! Synd bara att jag stickar så långsamt att min väst som jag håller på med kommer att bli lagom till mitten på juli. Och då lär den vara för varm... Suck!

Kort og Søm sa...

Oj, dette var en kjempe fin jakke...helt inponert jeg.. :o)

Hilsen Fredrikke

Thorvalda sa...

Takk for tilliten, men på bildet ser nå denne jakka aldeles lekker ut. Men, jeg har også erfaring med at løst spunnet garn gir en slapp konsistens.

Snusfornuftig tante sa...

Nydelig jakke. Jeg registrerer at du lærer den hadre måten. Det med å strekke stolper er helt nødvendig for at det ikke skal bli slaskete. Nesten bedre å ta for kort enn for lang stolpe. Et godt ullgarn kan strekkes ganske mye i lengden hvis man damper. Det er ikke lett å få dette pent. Jeg slår et slag for å TRÅKLE, jeg da. Da ser man fort om det blir pent. ( det er gjort på et kvarter). Prøvelapp og tråkle - det anbefales.

Gryda sa...

Takk for hyggelige kommentarer. Og kjære snusfornuftig tante. Du har selvsagt rett. Men denne gangen strikket jeg faktisk prøvelapp, altså! Det er jo helt riktig som du sier, stolpen skulle vært strukket. Kanskje kanskje prøver jeg det en gang til.

pepperkverna sa...

FLott jakke på flott jente! Hege

Anonym sa...

Denne tingen er jo også ganske herlig...