søndag 14. september 2008

Nyttestrikk

Strikk votter i mai, skriver strikkeguru Elisabeth Zimmermann i sin Knitters Almanac.  "It is better not to make mittens in a hurry. Let´s make them in May; let´s take our time over them; let´s venture into new approaches and designs; let´s enjoy them."

Vel, nå er høsten her, og jeg har glemt Zimmermanns kloke råd. Jeg har derfor fått det litt travelt med å strikke små ullplagg til Lillepus nå, hun trenger både skjerf, votter og sokker i tillegg til denne ullbuksa som ble ferdig i går. Knit knit!

7 kommentarer:

mustafa sa...

åh, sådana behöver jag också! jag har heller ingen framförhållning, är svårt höst-chockad.

Gryda sa...

Hvis de ikke hadde vært så kjeedelige å strikke, hadde jeg helt klart laget en voksenvariant.

Snux sa...

Nå er det jammen lenge siden jeg har vært på bloggreise! Så lekker bloggen din er blitt (ikke at den var mindre lekker før)! Likte giraffene, og nå fikk jeg jammen lyst til å begynne å strikke litt igjen, og!

Gryda sa...

Takk :) Og nå er det faktisk strikketid, så det er bare å legge opp....

Snux sa...

Tenkte på denne buksa igjen i dag- er det noe mønster til den, eller har du strikket etter eget hode?

Gryda sa...

Hei du,
denne buksa har jeg komponert selv. En veldig enkel oppskrift...
Jeg har brukt tre forskjellige garn, alle med strikkefasthet sånn omkring 23m/10cm (bl.a. Alpaca fra Drops). Jeg la opp 44m på pinne 3, skiftet til 3,5 etter vrangborden (en r, en vr), og strikket striper på ti omganger. På hver stripe økte jeg to masker på innsiden av benet. Som du kan se, ble buksa ganske smal - perfekt utenpå strømpebukser. Hvis du heller vil ha en litt videre bukse som går utenpå allverdens andre bukser, kan du f.eks. øke 10 masker på første omgang etter vrangborden, og så øke som beskrevet ovenfor.

Da bena var passe lange, satte jeg dem på en felles rundpinne. Jeg lagde en kile foran ved å felle hhv to ret og to vridd rett på hver side av de to midtmaskene foran. Bak brukte jeg vendestrikkteknikken for å få en litt høyere "rumpe" - slik at hver stripe er 10 omganger foran, og 12 omganger bak.

Da buksa var passe lang, strikket jeg en omgang vrangt, og ti nye omganger rett. Fell løst av, brett over og sy til løpegang.

Var dette forståelig? Spør gjerne igjen hvis du synes noe var uklart!

Snux sa...

Hmmmm jeg tror jeg må finne frem garnnøstene mine, se om jeg har noe som matcher, og sette igang med dette. Det er LENGE siden jeg har strikket, og jeg er den strammeste strikkeren jeg vet om i begynnelsen av hvert prosjekt. Må lage en prøvelapp. :) Takk for super forklaring!