lørdag 22. oktober 2011

BRØD: Gå foran og bak!

Alt handler om lavkarbo. Tre av seks bøker på bestselgerlista for sakprosa er lavkarbobøker. La meg da slå et slag for høykarbo; hjemmebakt brød!

I samarbeid med Åpent bakeri har Erik skrevet en (må jeg få lov til å si) utrolig fin og inspirerende bakebok; Brød og brødbaking, som kom i bokhandelen nå i høst. Tanken bak boka er at du skal lære hva som egentlig skjer når du baker - hva er hemmeligheten bak god heving, saftig brød og deilig skorpe? Lyst til å prøve deg på surdeig? Dette lærer du i boka. Liker du brødene fra Åpent bakeri? I boka lærer du hvordan du baker dem selv.

Siden jeg har en bakebokforfatter i hus, har jeg gitt alle lavkarbointensjoner på båten, og lever godt med nybakt, nydelig brød hver eneste dag! Luksus, intet mindre. Hjemmebakt brød er fint på så mange slags måter. Det smaker deilig. Det er billigere enn kjøpebrød. Og du vet selv hva du putter oppi deigen, og kan gjøre det så sunt eller usunt du vil. Vi baker mesteparten av brødet vårt med finmalt fullkornsmel. Det er både næringsrikt og fullt av smak, og slett ikke så ille hvis man vil unngå dårlige karbohydrater. Og så går det jo an å bake en herlig hvit smørloff en gang i blant. Og boller! Og brioche!

I november og desember skal Erik holde bakekurs for barn og voksne på Geitmyra matkultursenter. Her kan du melde deg på.

Og se for en fin brødkrukke jeg fant hos en brukthandler på Bjølsen!


5 kommentarer:

Tora sa...

Hjemmebakt brød er det ingenting som slår. Her spiser vi ikke annet - altså når det står brødmat på menyen. God lørdag!

Monstermønster sa...

Takker for tips, jeg SUGER på brødbaking. Virkelig. Det er sukk over forsamlingen når jeg sier at jeg har bakt brød, de kan brukes som drapsvåpen eller å bygge hus med, men spiselige er de sjeldent...

Lykkelinn sa...

Så stilig med din egen bakebokforfatter i huset! Og hjemmebakt brød er nesten det beste som finnes, i hvert fall når det er varmt og ferskt, med smør og brunost på, og iskald melk ved siden av... Jeg skal bli en proff brødbaker en dag jeg også, en vakker dag når tiden strekker til! ;)

Gryda sa...

Monstermønster: den som kan strikke stripedress til en voksen Dame, trenger aldri ha dårlig samvittighet for at hun ikke kan bake brød. Men du kan nok egentlig, altså, hvis du bare gjør det på riktig måte....

Lise sa...

Aha! Den skal komme på ønskelisten. :)