torsdag 13. januar 2011

Varm kjole på kald vegg

Nå er det bare litt over to måneder til det kommer en ny lita jente i huset. Likevel føles det av og til så utrolig langt unna, og det er vanskelig for meg å forstå at den store magen min rommer noe annet enn vann (et særdeles lite stille vann, riktignok). Nettopp derfor er det så fint å strikke til den som skal komme - det er en fin og fredfull måte å visualisere den lille babyen, og tenke over hvem hun er. Kanskje ikke helt som yoga, men på den annen side kommer det jo i tillegg noe håndfast ut av det; små, fine plagg som jeg gleder meg til å bruke på veslejenta.

Vi gleder oss veldig til du kommer.

Kjolen er strikket etter mønsteret Magda av Tora Frøseth. Hun er en dyktig strikkedesigner med en inspirerende blogg. Jeg har brukt garn bestilt fra Garnudsalg.dk: Blackhills højlandsull. Dette er et deilig og mykt ullgarn som finnes i nydelige farger. Jeg bestilte en liten forsendelse før jul (under 200kroners-grensen) for å teste ut garnet, og jeg var så fornøyd at jeg nå har slått på stortromma og bestilt så mye garn at jeg neppe kommer til å trenge å etterfylle på en stund.... Men det blir mye garn for pengene, så jeg anbefaler både nettstedet og garnet. Husk bare på at dette er en type garn med noe spinneoljerester i (det gjør det velegnet både til maskin. og håndstrikk), så det har en svak lukt som må vaskes før plagget tas i bruk. Det synes jeg er helt fint, siden det da er jeg og ikke fabrikken som har kontroll med den siste delen av "produksjonen", herunder den kjemiske sluttbehandlingen.

8 kommentarer:

Syserine sa...

Den var jo bare så söt! Det skvalper her også, men vet ikke om det er jente eller gutt (selv om jeg har lyst til å strikke kjoler..) Hun lager så fine mönstre, men jeg fikser jo ikke den strikkefastheten.. kan jo justere med en mindre störrelse, men da vet man jo aldri helt hvordan det blir. Garnet ser litt ut som nöstebarns 2-tråds, er det det? Og for en vakker bakgrunn på bilde!

Rigmor sa...

en herlig kjole. nydelig farge på den. Lykke til videre med lille mageboer. Nyt det :)

Daria sa...

nydelig kjole!!!

Mie sa...

Dette var en kjempesøt kjole! Håper å få se den i bruk på den nye prinsessen når hun melder sin ankomst. Syns forresten du har en veldig fin blogg - strikker nesen innom her med javne mellomrom!

Gryda sa...

Takk, dere ;)

Syserine: garnet er nok i "familie" med 2-tråds. Jeg inbiller meg at det blir litt jevnere i strikken, og så er det kanskje enda enda litt tynnere. Jeg brukte pinne nr 2 (galskap, jeg vet!) for å få det riktig. Men det beste med garnet er fargene - ta en titt på garnudsalg.dk, så ser du hva jeg mener.

Monstermønster sa...

Flott kjole! Den står på lista over fristende ting å strikke, sørlig siden yngste viser seg å være kjolejente.

Heidi Kristin sa...

Kjempesøt kjole:-) Enig i at det er galskap å strikke med pinner nr 2, men så blir det utrolig fint når kjolen er ferdig. Tipper du gleder deg til å se den i bruk:-)

Lykkelinn sa...

Helt nydelig kjole, og så deilig at det går an å strikke lyseblått til små frøkner også! Tipper hun kommer til å bli supersøt i den, jeg!

Kjenner forresten veldig godt igjen dette med at det ikke helt går opp for en at det skal komme et splitternytt lite menneske ut av magen... Tror det er litt av greia jeg, at vi skal gruble litt og tenke litt etter det, samtidig som vi strikker og bygger rede for harde livet! ;)