onsdag 19. januar 2011

Nyttesøm til bakeren

Min kjære Erik har blitt brødbaker på sin hals. Før var dette med brødbaking en av de få tingene jeg var sjef på i kjøkkenavdelingen, men tidene har forandret seg. Det hender jeg nesten blir litt sjalu på surdeigen hans, som blir matet og kosepratet med. (Jeg får i rettferdighetens navn føye til at han koseprater med meg også, og stadig gir meg mat, i tillegg til at han baker veldig gode brød).

Denne brødbakingen fører imidlertid visse behov med seg. Det første som skjedde, var at min Kenwood ble byttet ut med en god gammel Electrolux Assistent. Jeg mener å ha registrert noen forsiktige grynt om at det kanskje finnes en maskin som til og med ville ha vært enda bedre enn Assistenten, men det får nok vente. Et langt mer overkommelig ønske var dét om nye grytekluter, som gjør at en stakkars baker ikke brenner seg når brødene skal ut av ovnen. Vi får håpe at disse duger!3 kommentarer:

Shamu sa...

Disse var superspreke og gøye!
Vi kunne også trenge nye grutekluter.

Hva har du brukt inni dem?

Gryda sa...

En gammel ullgenser som var både hullete og kjedelig ble vasket hardt i vaskemaskinen - og klippet opp i passende firkanter. Det funket veldig bra som padding!

Ytterstoffet er et ganske grovt bomullsstoff fra Ikea.

Jeg kunne godt tenke meg å lage flere grytekluter (morsomme og raske å sy!), og i mangel av flere tovede ullgensere, kommer jeg nok til å bruke ett eller to lag med vanlig quiltematte.

Anonym sa...

Grytelapper er kjempefine gaver til mange slags anledninger. Det som er kjekt er at når det er gått et år, så blir folk glade for å få nye par. Hvorfor ikke gi et par lapper i steden for en vinflaske eller en blomst ?
Tante H