søndag 12. september 2010

Å strikke hestesko


Lillepus fant en strikkepinne og et lite garnnøste, og erklærte at hun skulle strikke hestesko til gyngehesten sin. Jeg er litt usikker på hvordan det gikk, men jeg ble både stolt og glad for at hun ville prøve. Jeg gleder meg til hun blir litt større, da skal vi sette oss ned sammen og strikke store masker med tykt garn. Noen som har erfaring med hvor gamle barn bør være før de kan begynne med litt håndarbeid uten at de (og mor) blir alt for frusterte?

11 kommentarer:

Lykkelinn sa...

Åh, det så koselig ut! Jeg aner ikke hvor store barn må være, men skal følge med på hva de andre her inne sier. Har nemlig en fadderjente på 5,5 som er veldig fascinert av strikkingen min, og det kunne vært morsomt å lære henne å strikke. Ser at det finnes sett med tykke pinner og tykt garn, men har en følelse av at det er greit å vente til man begynner på skolen?

Og forresten: strikkemammaer må ikke gi opp håpet, min mamma var nok litt bekymret for meg som syntes strikking var teit lenge. Nå er jeg mer ivrig enn henne! ;)

Guro sa...

Så koselig!

Stumpen min er for liten til at jeg har tenkt tanken engang, men jeg lærte selv å strikke da jeg var 4-5 år gammel. Av farmor, tålmodigheten selv.

Malva sa...

veldig lurt å lære barnet ditt å strikke en dag du er uthvilt, gjerne med litt valium i nærheten. En god parallell-mamma-aktivitet er kryssord.
Jeg prøvde å lære dem å strikke da de var 5, da hadde de mast i et år. Det gikk ikke bra, da de ikke er videre mottakelige for hjelp.
Da de var 6, kom de hjem fra farmor-besøk, og kunne plutselig strikke. Siden har de strikket i vei, men spør om hjelp sånn ca hvert andre minutt.
Det er bare koselig når jeg ikke har noe jeg må konsentrere meg om, men da er det til gjengjeld überkoselig!

Thorvalda sa...

Jeg tror jeg var fem eller seks, eller kanskje yngre - men det aller første er jo fingerhekling, da.. Jeg lekte nesten bare med gutter da jeg var liten, men husker jeg dro rundt på "hekletøyet" mitt overalt... Så fin hun er på bildet! RInger deg snart for en ordentlig prat!

Tante sa...

Lærere elsker barn som har lært å strikke hjemme. Det er lettere å lære bort å strikke til ett barn enn til 18. 5-7 år vil være naturlig. Jeg vil anbefale pinner nr 3,5 og tilsvarende garn. Bruk lyst garn, da er det lettere å se feil. Mange unger synes det er enklere å "kaste" tråden på engelsk vis, i starten. Det er vanskelig å holde tråden passe stramt over pekefingeren.
Lykke til. Hilsen Tante Hilde

Malva sa...

Jeg har kjøpt meg hus Gry!!! Sjekk bildene på min nye blogg!

www.hushage.blogspot.com

Janne sa...

Så hyggelig å finne bloggen din, for her var det mye fint. Når det gjelder strikking var det vanlig å lære dette ved ca fem års alder i min familie, med meg måtte både mor, bestemor og tante til slutt gi opp. Jeg hadde ingen interesse for strikking før jeg selv ble gravid over 20 år etter. Men ser ut som interessen er litt større hos din lille pike da. :)

Maria sa...

Hei;)
Hvordan får du lagt inn bakgrunnen (fra shabbyblogs.com) inn på blogspot.com? Da jeg kopierer den, og limer den inn under "utforming", "Rediger HTML", står det at det ikke går an å lagre den. Jeg klarer det på blogg.no, men ikke her!? Hjelp!?
Hilsen Maria

Heidi Kristin sa...

Hei, så fin blogg du har. Mye inspirasjon her:-) Jeg lærte å strikke da jeg var fire år, av farmor. Det gikk nok fint fordi hun ikke hadde så store forventninger og lot meg feile og pusle med det til jeg fikk det til. Mamma ville nok at jeg skulle skjønne det mye raskere så det funka ikke så bra. Hos farmor var det lov å sitte i timesvis å prøve. Så - mor MÅ ha tålmodiget og legge bort alt av forventninger til hvordan det går. Ungene trenger veiledning og masse tid til å "knekke koden" selv. Troro i all fall jeg. :-)

Gryda sa...

Så mange hyggelige kommentarer! Vi venter nok litt til med strikkingen - det har jo ingen hast. Først skal vi kanskje prøve oss litt på broderikort eller noe sånt. Selv var jeg som deg, Janne - gjentatte forsøk fra mor og bestemor på å få meg strikkeinterssert bare prellet av, helt til jeg bestemte meg selv for at jeg jo egentlig var en strikker da jeg gikk gravid for første gang som noen-og-tyveåring. Så det er håp for alle!

Maria: jeg husker sannelig ikke helt hva jeg gjortde for å få denne bakgrunnen. Men jeg tror noe av greia var at jeg ikke skulle inn på HTML-redigering, men bare lime malen inn som et vanlig innholdselement på høyresiden av bloggen.

Siri sa...

Hei. Så morsom blogg du har! Har selv beskrevet hvordan det gikk til at jeg lærte å strikke (se "meg og strikkinga mi" i bloggen min hvis du vil.) Mine to barn,jente og gutt lærte det nok også ved sjuårsalder. Gutten var mest interessert. Han strikket og strikket jevnt og trutt og fint (men det er helt slutt nå som han er 16..) Det viktigste er nok at barnet selv viser interesse. Synes rundpinne hvor det ikke strikkes rundt, men frem og tilbake fungerte bra for en nybegynner.