lørdag 13. mars 2010

Fra garnlageretDet er så lett å handle på Internett. Av og til hender det selvsagt at det blir bomkjøp - garn som ligger i månedsvis uten å bli til noe som helst. Men nå er jeg riktig fornøyd med meg selv, fem nøster herlig garn som jeg fikk en tid før jul har nemlig blitt forvandlet til to små plagg. Garnet heter Savanna DK, og består av 50% ull, og resten en blanding av bomull, lin og soyafibre (?!). Garnet er håndfarget og litt ujevnt i trådenen, og resultatet ble en fin, "levende" struktur. Jeg er ganske hekta på håndfarget garn for tiden, det gir en helt egen dybde i fargene.

Vel, her er altså resultatet. Først en høyhalser til Lillepus:

Og så en liten jakke som skal være en gave til en liten jente som har varslet sin ankomst i mai. Jeg har visst helt glemt hvor små disse babyene er, så jakka ble litt stor. Men hun kommer sikkert til å trenge en jakke ved juletider også... Mønsteret heter "Sunbeam" fra Nettle knits, og med de gule stripene ble det et riktig treffende navn.

(og du Erik, hvis du leser bloggen min: tror du at du kan ta ned julebelysningen fra treet nå snart..?)4 kommentarer:

Monstermønster sa...

Enkel og effektfulle striper på høyhalseren, inspirerende!

Og ta ned lysene? Det kommer da flere juler?

Tante Hilde sa...

Ang. julepynt. Er fuglenek julepynt? Jeg har hatt det oppe helt til i dag med tanke på de små fuglene som sulter i snøen og kulda. Så nå ser ikke huset ut som et julehus lenger. Og fuglene sulter.
Ang. strikkeplagg: de uten sømmer er best i bruk. De vokser også med barnet. Fine modeller begge to.

Gryda sa...

Så hyggelig at genseren inspirerte deg, Monstermønster! Jeg funderte litt på hvordan jeg skulle lage striper som ble litt annerledes enn de vanlige "4+4", og var godt fornøyd med resultatet.

Tante Hilde, jeg synes det er litt hjerterått å ta ned juleneket før snøen er smeltet. Det minner meg om en historie fra den gang faren min solgte julenek i nabolaget til inntekt for idrettslaget, og en av naboene takket nei fordi han skulle reise bort i jula. -Hva med fuglene, da, sa min far, -skal de også reise bort?

Men den røde sløyfa kan du jo ta vekk.

Hilde sa...

Det ble et lite kompromiss med neket. Jeg har tatt det ned fra stolpene ved inngangspartiet, men det ligger på en benk godt skjult bak en halvvegg. Da ser det ikke ut som jul lenger, men fuglene finner nok sikkert fram. Og det snør og snør!! Det er iallfall julesteming hva snø angår.