søndag 5. februar 2012

DIY bursdagsgave

Jeg har skrevet om barnebursdager og gavepress før. I løpet av det knappe året som har gått siden dette ble skrevet, har Ebba vært på ufattelig mange bursdager. Noen ganger har vi tatt den "sedvanlige" løsningen; hvordan få mest mulig ut av en hundrings på kjøpesenterets bokhandel/lekebutikk/sportsbutikk. Andre ganger har bursdagsgaven vært hjemmelaget, i form av et strikket skjerf eller en hjemmesydd utkledningskappe.

Nå har jobbhverdagen satt inn for fullt for meg. Mammapermisjonen er over, og lang og langsom tid er erstattet av fulle timeplaner og tidsrasjonering. Greit det også, men det krever litt tilvenning. Så nå er det (i hvert fall midlertidig) stopp for mange av de mer luksuspregede hjemmeprosjektene som å strikke skjerf til andre enn egne barn. (Jeg synes jo knapt jeg har tid og overskudd til å utstyre egne barn med det de trenger av luer og votter! Her trengs en oppstrammer.)

I min jakt på passende prosjekter for hjemmelagde bursdagsgaver - som lar seg kombinere med å være i fulltids jobb - har jeg landet på disse monogramkrusene. Jeg bruker enkle, hvite krus kjøpt på Maritabutikken (to fluer i en smekk: nesten gratis + støtter et godt formål), porselenspenn fra Panduro, og en sjokoladeblokk med pinne til å lage varm sjokolade med. Noen mini-marshmellows oppi koppen, og cellofan rundt det hele. Voila, her er barnebursdagsgaven anno 2012!

(I dag er det tvillingbursdag for Daniel og Marius. Håper de liker varm sjoklade.)

5 kommentarer:

Monstermønster sa...

Kul ide! Jakten på hjemmelagete gaver er her også, særlig siden tidsfristen er særs kort (samme dag som invitasjonen er overlevert feks...)

Frøken BitterSøt sa...

Jeg er store fan av hjemmelagde gaver! Det er gave med sjel og omtanke! :)

Gryda sa...

Ja, da duger ikke disse, de skal nemlig herde et døgn før de stekes i komfyren en halvtime. Med mindre du har laget opp et antall kopper med diverse bokstaver, da! (M, C og O funker vel en stund...)

Gryda sa...

(altså - dette var et svar til monstermønster, og ikke frøken bittersøt! Frøken bittersøt: velkommen som ny kommentator her ;)

Guro sa...

Knalltips! Takk skal du ha!