lørdag 2. april 2011

Butikk- og familiedagen

Lørdag har alltid vært den fineste dagen i uka for meg. Så også for Lillepus, som forrige lørdag lykkelig erklærte at "I dag er det lørdag, og det er jo butikk- og familiedagen!"

I dag er det dessuten den store tåkedagen, men bare det er varmegrader nok, gjør jo ikke det noe. Det er også dagen for å løpe på fortauet med småsko. For en befrielse!

Og så er det dagen for meget forbeholden skryt av egen håndarbeidsproduksjon. Jeg kan jo ikke egentlig sy, alt jeg lager er stort sett veldig enkle modeller uten finurlige krumspring. I et anfall av ett eller annet bestemte jeg meg for å sy en lilla prikkebukse til Lillepus, med innfelte lommer med legg, og glidelås og greier. Lillepus ble veldig fornøyd (for en gangs skyld), og den ser slett ikke verst ut. Det vil si - den ser ikke verst ut så lenge man ikke kikker på den skjeve glidelåsen og alle de merkelige snarveiene som overhodet ikke var nevnt i oppskriften.

Den rosa prinsessegenseren er arvegods fra kusine Sylvia, strikket av bestemor for mer enn ti år siden. Alle strikkere gleder seg over vår og høst, for det er tiden for å bruke de fine strikkeplaggene uten alltid å måtte ha en tykk jakke eller parkdress over!


4 kommentarer:

Lykkelinn sa...

Nydelige sysaker til jenta di! Og det ser helt herlig ut å løpe i småsko på bar asfalt, det er en av de beste følelsene fra barndommen!

... hos oss var lørdager bare vaskedager, det var den dagen mamma brukte til husarbeid. Jeg håper jeg får til å bruke kjedelige torsdagskvelder til husarbeid i stden, for "butikk- og familiedag" høres mye morsommere ut!

Anonym sa...

Kjekt med strikkeplagg som går i arv. Genseren er virkelig fin. Det er sikkert buksa også, men vanskelig å se på bildet. Stor produksjon for tiden !
Tante H

underveis sa...

Kjempefin jente i kjempefine klær!

Gekko sa...

Herlige bilder, kjempefin bukse og super genser! Det er så herlig med strikkeklär at de kan gå i arv og brukes så lenge! :-)