søndag 18. april 2010

SydvestenI morges, på Eggero, var Lillepus for en gang skyld aller først oppe. Hun fant seg på egenhånd en yoghurt i kjøleskapet, og på bordet lå vesten som jeg hadde laget ferdig i går kveld. Vi lå i senga og så gjennom døråpningen at hun oppdaget den og tok den på seg - riktig vei og alt.

Helt ferdig ble forresten vesten ikke - den manglet en picotkant, som den har fått nå i kveld. Forrige gang jeg lagde en slik vest til Lillepus, fikk den navnet "Nordvesten". Den var strikket i blått, og skulle holde Lillepus varm gjennom vinteren. Vel, nå er det vår, og siden denne vesten fikk en slik varm og fin farge, skal den hete "Sydvesten". Som barn undret jeg meg alltid over, og gjør det nok ennå, at man kunne kalle en hatt en vest. Men min Sydvest er altså en vest. Eller en trøye.

4 kommentarer:

Syserine sa...

Kjempefin! Jeg strikket en sånn til meg selv etter inspirasjon fra deg i fjor, brukt masse i år også, akkurat vasket den. Synes alpakka har for sårlig passform så neste gang blir det et garn med mer spenst, skulle kunne blitt fint i nöstebarns 2-tråds?

Gryda sa...

Takk for hyggelig kommentar, Syserine! Jeg er helt enig med deg når det gjelder alpakka. Det er deilig og mykt, og godt å strikke med - men plaggene blir dessverre lett litt slaskete etter hvert. "Nordvesten" ble strikket i alpakka fra Drops, mens den gule voksenmodellen ble strikket i "vanlig" tretråds ullgarn fra Sandnes. Den siste har helt klart vært mest holdbar.

"Sydvesten" er strikket i håndfarget tynn merinoull fra Koigu (kjøpt på purlsoho.com), og det var et godt valg, ser jeg. Maskene og mønsteret ble så fint definert, og ribbestrikken er så spenstig som helst.

Nå har jeg faktisk akkurat begynt på en ny etter samme mønster i Nøstebarns 2-tråds, det var morsomt at du også tenkte i samme baner! Det er jo et litt mer ujevnt og løst spunnet garn, og strikketøyet blir tilsvarende litt mer "rufsete". Men det holder nok passformen bedre enn alpakka, selv om jeg er litt usikker på hvordan hullmønsteret i fronten blir. Dette blir nok mer enn trøye enn en vest, så da tror jeg det er et riktig bra garnvalg.

Thorvalda sa...

Nydelige bilder, jente og vest! Jeg tror dette må blitt mitt neste strikkkeprosjekt.

Alt godt sa...

Så fin! Og så så fine tallerknar, då... ;-)