fredag 9. desember 2011

Øyeblikket

Øyeblikket. Et bilde - uten kommentarer - som fanger et øyeblikk fra uken som gikk. Et enkelt, spesielt, dagligdags, ekstraordinært øyeblikk. Inspirert avSoulemama.com.

Har du et "øyeblikk" du vil dele? Legg gjerne igjen en kommentar med lenke.

onsdag 7. desember 2011

Lilly spiser


I denne bloggens spede barndom ble Ebbas første brødmåltid dokumentert, og billedserien viste undring, forskrekkelse og matglede. Her er Lilly. Hun synes mat er interessant, og spiser med glede.

Jeg tror ikke det er noe som kan måle seg med den gleden det gir å sørge for at basalbehovene til barna våre blir dekket. Barn som sover godt, barn som er trygge, barn som er mette, barn som ler. Vi er så heldige som kan gi barna våre det.


mandag 5. desember 2011

Bryllupsminner og gjenbruksprinsesse

Da Erik og jeg giftet oss for to og et halvt år siden, hadde vi 120 gjester. Disse gjestene var fordelt på 10 bord, og på hvert bord hadde vi lagt bomullslerret og to blondegardiner fra IKEA som duk. Det ble en vidunderlig kveld, vi serverte pølser og rosévin, og kysset og danset oss igjennom sommernatten.

Etter bryllupet satt vi igjen med 20 gardinlengder. Fire av dem havnet på hytta, og resten ble sporløst borte. Her forleden dukket gardinene opp igjen i en svart søppelsekk på loftet. Én gardinlengde er blitt prinsesseskjørt til Ebba.

15 gardinlengder igjen. Noen forslag?

søndag 4. desember 2011

Nytt liv for feilvasket ull

Aargh! Hva gjør man når vaskemaskinen har vært ugrei mot en fin (og dyr!) nøstebarn-body, og den har mistet det meste av fasong og opprinnelig størrelse?

Nøstebarnbloggen skrev litt om reversering av feilvasket ull og sike/ull tidligere i høst. Jeg har et enda enklere alternativ: saksen.

Lilly har vært småpjuskete de siste dagene, med halsbetennelse og hovne mandler. Om det er dette eller kommende tannfrembrudd som er årsaken vet jeg ikke, men hun har plutselig blitt en supersikler. Vått og kaldt bryst er ikke godt for noen, men se så fin siklesmekke i ull hun fikk etter at den ødelagte bodyen møtte saksen? Og matchende leggvarmere, haha.

lørdag 3. desember 2011

Rotebøtte

Stua flyter av leker. To små jenter skal utfolde seg her hver dag, og det synes. Nå skal vi få ufattelig mye bedre kontroll over rotet med denne rotebøtta.

Enkelt og fint mønster er kjøpt på Etsy, og stoffet er en skatt som jeg fikk i store mengder til jul av min gode venn Jack i fjor. Det er et vintage linstoff i svensk design, og jeg har mange flere planer for det. I første omgang blir det nok noen flere slike bøtter/kurver.