mandag 28. februar 2011

Bakedag

Det skrives bakebok. Her en dag var stua vår forvandlet til et kombinert bake- og fotostudio, der bakeren, fotografen og bakerassistenten/skribenten lagde og foreviget deilig bakst. Jeg lever fremdeles godt på restene. Det er mye god mat i raske karbohydrater også.

søndag 27. februar 2011

Små luer til små huer

Alt det nye garnet har inspirert til to nye luer; den ene er til en som kanskje heter Casper, den andre skal vi bruke her hjemme snart (den lua snek seg visst med på forrige innlegg også). Du verden så små de er.

lørdag 26. februar 2011

Ulldress i snøvær

Jeg forstår ikke helt hvorfor det skal snø nå. Det er plussgrader, vi har mer enn nok snø, og det er faktisk snart vår. Man skulle nesten tro at været gjør helt som det selv vil.

Det ble derfor en litt snøfylt fotosesjon da jeg skulle ta bilde av den nyproduserte nøstebarndressen. Den er strikket i dobbelt tråd Blackhill højlandsuld fra Garnudsalg.dk - endelig kom pakken med alt garnet jeg hadde bestilt, etter mye om og men. men garnet er nydelig, og inspirerer til fargeeksperimentering!

Jeg har strikket dressen litt mindre enn den minste størrelsen i mønsteret fra Nøstebarn. Den varer jo ikke så lenge da, men jeg tenker at jeg heller vil ha en dress som er akkurat passe nå i kalde vårmåneder, enn å ha en dress som passer aller best til høysommersbruk....


søndag 20. februar 2011

Øyeblikket

Øyeblikket. Et bilde eller to - uten kommetarer - som fanger et øyeblikk fra uken som gikk. Et enkelt, spesielt, ekstraordinært øyeblikk. Et øyeblikk å dvele ved, spare og huske.

Dette er et fast fredagsrituale hos soulemama.com, og kanskje også noe jeg skal gjøre i blant?

Hvis du blir inspirert til å gjøre det samme, så legg gjerne igjen en kommentar her med en lenke for å dele ditt "øyeblikk".


Gult til meg også

"February lady sweater", basert på Elisabeth Zimmermans berømte "Baby sweater on two needles", har lenge stått på listen min over plagg som skal strikkes. Nå er jakka mi ferdig!Det er litt vanskelig å si hvordan den kommer til å sitte på meg, siden jeg nå nesten har så stor mage som det går an å få, men jeg ser for meg at jeg kommer til å bli veldig glad i denne jakka. Ermene er 3/4, og garnet jeg har brukt heter Cotanani fra Mirasol Yarn (60% bomull, 40% ull). Fin vårjakke, med andre ord - for trilleturer og småpusling i hagen.


fredag 11. februar 2011

Småplukk

Kusine Åsta etterlyste småfreidig mer produksjon i en kommentar her nedenfor..... Og innimellom de litt større prosjektene lages det litt småplukk også. Kanskje ikke så mye å blogge om, men de slipper inn her på grunn av den fine gulfargen. Garnet er fremdeles fra et 100-gramsnøste av Blackhill højlandsull (i fargen "honning"), og kanskje blir det nok til en liten lue også?


mandag 7. februar 2011

Enda ett


Ett vognteppe til. Jeg tror vi sier det holder nå, jeg kjenner på meg at det er lett å bli litt lappeavhengig.

En salig miks av gamle dynetrekk, oppklipte skjorter og andre stoffrester. Platevatt i midten, og orange krepp på baksiden.


søndag 6. februar 2011

Håp for helsevesenet

Vi har fått besøk av en sykepleier i huset. Hun er veldig geskjeftig, og steller godt med alle små kaniner, krokodiller og katter som er blitt utkjørt (=påkjørt) av biler. De får plaster og kjærlig omsorg, og er det ikke slik at alt blir bra da?

Det er håp for helsevesenet.

lørdag 5. februar 2011

Skuffen fylles

Kommoden til den nye babyen fylles opp. Mesteparten er tøy hun skal arve fra Lillepus - det er et fint gjensyn med hjemmestrikk, "bortestrikk" og andre små plagg. Men noe nytt får hun jo. Siste tilskudd er en jakke i mønster fra Nøstebarn ("Hentesett"), strikket i Højlandsuld fra Garnudsalg.dk. Med pinne nr 2 klarte jeg omsider å få til noe som ligner nyfødtstørrelse...

onsdag 2. februar 2011

Vognteppe


Åh, dette var et koselig prosjekt! Jeg vet sannelig ikke hva jeg likte best - det å få anledning til å leke meg i stoffbunken, finne ulike stoffer jeg ville bruke og sette dem sammen, eller å gradvis (og raskt!) se at teppet vokste frem. Jeg tror kanskje jeg må lage et til...

Forsiden er ulike gamle dynetrekk, den prikkede baksiden er et vellagret Kaffe Fasset-stoff.


tirsdag 1. februar 2011

Vaffellue

I helgen var vi i Portør for å besøke venner, og siden jeg ikke er verdens mest mobile for tiden, fikk jeg rikelig tid til å strikke. Et av prosjektene var denne fine vaffellua etter mønster fra Pickles (gratismønster). Etter inspirasjon fra Meretes Monstermønster brukte jeg også Silke Alpaca fra Drops som jeg hadde liggende, og la opp 96 masker i steden for 112. Hvordan Merete klarte å få denne lua til på bare to nøster, forstår jeg imidlertid ikke (dette mønsteret "spiser" garn, og Silke Alpaca er temmelig udrøyt i seg selv)...men heldigvis hadde jeg tre.

Fine Kitty stilte velvillig som modell - men denne lua skal jeg ha selv, altså.