fredag 24. desember 2010

Flere luegaver


Det er flere som får lue i julegave i år. Her er to babyluer med pusekant og pynteknapper. Noteknappen er fra Snella og Petronella.

torsdag 23. desember 2010

Snart jul nå

Snart jul nå. Det er hyggelig med jul. Men jeg må innrømme at jeg lengter til sommeren med varmt vær og lange, lyse dager..... barbent i sanden....

lørdag 18. desember 2010

Roseluen revisited

Det har blitt en del luer. Noen til Lillepus, noen for salg, og noen som gaver. Denne gangen ble det en roselue, som skal bli julegave til en fin liten jente. Den er nok litt stor ennå, men der denne jenta bor, er det neppe vær til å bruke slike lette luer før et stykke utpå våren. Eller kanskje passer den først til høsten, men hva gjør vel det?

tirsdag 14. desember 2010

Et skikkelig hespetre

A-magasinet har hver uke en side som heter "Vidunderlige nye verden", der de viser frem fantasifulle og stort sett veldig unyttige gjenstander man kan få kjøpt på nett. Nederst på siden kåres "ukens dinosaur", som er en gjenstand som man mener har "gått ut av tiden". For en tid tilbake var det et godt gammelt hespetre som ble kåret til ukens dinosaur. Skivebom, mener nå jeg, her i huset er hespetreet i bruk rett som det er.

Innretningen har både flere navn og betydninger; her er Caplex´kortfattede forklaring: hespetre, eg. garnvinde, innretning til å hespe (vinde opp) garn på. Nå i overført betydning om arg, umedgjørlig kvinne.

Nuvel. Dette er jo ikke et innlegg jeg skriver for moro skyld. Hespetreet på bildet er nemlig min mors, og jeg har lånt det så lenge nå at jeg av samvittighetsgrunner må levere det tilbake. Så hvis noen av mine nærmeste leser dette, og de kanskje lurer på hva de skal gi meg til jul, så har dere en idé her. Hespetre, altså. Og da snakker jeg ikke om meg selv, men dingsen på bordet.


mandag 13. desember 2010

Ammepute a la Africa. Og en høne å plukke.

Snille Stina bor for tiden i Angola med hele familien sin. Sist hun var hjemom hadde hun med seg en pose med lekre batikkstoffer til meg. Jeg har sydd en ammepute av det ene stoffet, og jeg må ubeskjedent få si at jeg synes det ble veldig fint!

(Og her er det på sin plass med en "dont´t try this at home"-advarsel. Jeg tenkte jeg skulle være så lur å bruke resirkulert fyll fra en kassert dunpute. Etter å ha vasket og tromlet puten, klippet jeg et lite hull, for å overføre dunet fra den gamle puten til den nye ammeputen. "Hvem har slaktet høner her", sa Veslemøy da hun kom tilfeldig innom under operasjonen. En uke senere, og etter flere runder med støvsuger, flyr det fremdeles fjær i luften, i lampene, langs listene og så videre. Det verste av alt er at jeg etter å ha klemt og kjent litt tror jeg vil ha ammeputen litt fastere. Skal jeg da klippe hull i kassert pute nummer to, og slippe løs et nytt fjærhelvete, eller skal jeg mon tro legge opp til at det blir et blandingsprodukt med syntetisk etterfylling? Og hva kommer til å skje når jeg forsiktig spretter opp midtsømmen for å etterfylle, slipper jeg da kanskje uansett løs de 32 gjessene som etter sigende skal til for å fylle en pute? Gakk gakk.)

St. Lucia


En liten jente er klar for Luciafeiring i barnehagen. Kjolen hennes er sydd på en så enkel måte at jeg nesten må be skredderstanden om unnskyldning. Omtrent som å lage engler i snøen, bortsett fra at Lillepus måtte holde armene stille da hun lå på lakenet og jeg tegnet rundt. Men fin ble hun! Litt glitter og noen gule boller nå, så er vi der vi skal være. Jeg gleder meg til å se de små toge forbi med lys i hendene, alvorlige og konsentrerte. Det er så utrolig stemningsfullt.

Senere i dag skal jeg på et annet høydepunkt i førjulstiden; julekonsert med Det Norske Jentekor. Både Agnes og Veslemøy skal synge. Fagerborg kirke klokken 19.30 - anbefales!


søndag 5. desember 2010

Hjertejakke til minste søster

Startskuddet for babytøy er gått! Her er første jakke til den nye lille jenta som kommer i mars. Jakka er strikket i Dale babyull, som jeg som tidligere skrevet riktignok ikke er så begeistret for.

lørdag 4. desember 2010

En samtale



- Mamma, du er gravid
- Ja, det stemmer
- Gravider er også voksne
- Ja, gravide er voksne
- Da kan du få tenne på fyrstikker du også, for det har de i barnehagen sagt
.....
- Mamma?
- Ja?
- Du er heldig som har jeg som barn
- Å ja, Lillepus, jeg er verdens heldigste!

fredag 3. desember 2010

En pute for baken


Noen vil kanskje betrakte det som helligbrøde å dekke til de fine Scandia-stolene med sitteputer. Men faktum er jo at de er mye mer behagelige med en sittepute, så jeg lar det stå til. Tre blomstrete puter ble det, for tre stoler er det jeg har.

Cherry on top



Jeg har fått en award! Som jeg har skrevet tidligere, er jeg ikke så flink til dette med awards, men jeg skal gjøre et hederlig forsøk på å svare på utfordringen (på mitt vis).

Først: takk til Maria på 12 som syr selv. Det er veldig stas å høre at du lar deg inspirere av bloggen min (selv om det ikke er så mye sying for tiden, da). Noe av hyggeligste med å blogge er å få fine tilbakemeldinger fra kjente og ukjente som leser det jeg skriver og kikker på bildene jeg legger ut.

Og så kommer den delen av award-oppfølgingen som jeg har tenkt å ta litt lett på (unnskyld, Maria):

- Skriv tre ting jeg liker å gjøre. Det tror jeg sikkert at den som kikker i bloggen min kan få noen tips om...
- Sende awarden videre til fem andre bloggere. Jeg var alltid den som notorisk brøt kjedebrev, dels av prinsipp, dels av lathet. Istedenfor å sende awarden videre til fem navngitte bloggere, vil jeg takke alle de bloggerne som gir meg godt lesestoff og inspirasjon - de fleste av dem som jeg følger for tiden finner dere på høyresiden av bloggen min, under "Kikk innom".
- Vise mitt drømmebilde. Mange av de fineste bildene mine har allerede havnet i denne bloggen. Bloggen blir litt som en minnebok, som er koselig for oss i familien å kikke tilbake på. Jeg har riktignok en ambisjon å sette inn litt flere bilder av storesøstrene til Lillepus, det blir kanskje litt ensidig. (Hvis de lar meg få lov, da.) Men siden vi nå er i førjulstid og bakemodus, vil jeg gjerne vise noen bakebilder! Det bakes mye her i huset, og Lillepus og Paps er stjernelaget. men det går visst fint å bake på egenhånd også.