søndag 12. september 2010

Å strikke hestesko


Lillepus fant en strikkepinne og et lite garnnøste, og erklærte at hun skulle strikke hestesko til gyngehesten sin. Jeg er litt usikker på hvordan det gikk, men jeg ble både stolt og glad for at hun ville prøve. Jeg gleder meg til hun blir litt større, da skal vi sette oss ned sammen og strikke store masker med tykt garn. Noen som har erfaring med hvor gamle barn bør være før de kan begynne med litt håndarbeid uten at de (og mor) blir alt for frusterte?

søndag 5. september 2010

Med ugler i lommen


Dette er buksesøm på sitt aller enkleste - uten sidesøm, og med strikk i livet og i bena. I tillegg til at det er raskt og morsomt å sy, er disse buksene også de aller mest praktiske for en liten jente som ikke bruker bleier lenger.

Agnes og Selma var på overnattingsbesøk, og mente absolutt at det burde være en liten lomme på det ene låret, så da ble det lomme. Takk for rådet, jenter, og jeg håper dere gjør alvor av planene om å invadere syrommet mitt for å sy fine og rare ting til dere selv!

onsdag 1. september 2010

Lady&Landstrykeren

Vi har sett Lady&Landstrykeren på TV, og vet jo hva som skal til for å få seg et kyss.



Men det er om å gjøre å ikke ryke spaghettien, da....

Bestillingstrøye



Da Tiny Tea Leaves var ferdig, var det et helt nøste rosa garn igjen. Lillepus bestemte raskt at det skulle bli til en trøye. Jeg skulle gjerne hatt nok rosa garn til hele trøya, for det er så godt å strikke med, og gir så fint og jevnt resultat. Men i et anfall av snusfornuft, fant jeg ut at jeg måtte bruke litt av det jeg har i lageret istedet for å kjøpe nytt, så det ble opprekksgarn til halspartiet. Selv om jeg synes den øverste delen av toppen ble litt vel ujevn på grunn av garnet, ble resultatet ble ganske bra. Særlig da jeg fant en matchende knapp fra Snella&Petronella som tok opp den riktig fargen. Den beste dommeren er imidlertid hun som bestilte trøya, og hun ville absolutt ha den på i barnehagen i dag.