mandag 31. mai 2010

Så var det likevel rett klode


Dansk rugbrød
Snøfrisk
En tynn sikksakstripe flytende honning
Gressløk fra hagen
Nykvernet pepper

- Ah! Så har jeg da likevel havnet på rett klode!

(Fritt etter Piet Hein, som igjen har latt seg inspirere av Sigbjørn Obstfelder)

søndag 30. mai 2010

Dagens prosjekter



Her skal det bli kjøkkenhage:

Her skal det bli genser:

Og nå har solen kommet, og jeg er ikke i tvil om hvilket prosjekt som skal prioriteres. Men først: en kopp te og et stykke rabarbrakake (før frokost!) på trappa.

tirsdag 25. mai 2010

Min vakre konfirmant



Kake til kvelds

Vi skulle egentlig lage kake til i morgen, for å ha med til møte på skolen. Men så fant vi ut at vi i grunnen hadde aller mest lyst på kake til kveldsmat i dag. Lillepus og mams pyntet med fioler fra Eggero. I morgen blir det kjøpekake.

Lillaveis

Lillaveis, kalte vi disse da vi var små. Men det er jo bare hvitveis som har fått seg litt ekstra farge. Disse er fra Eggero.

lørdag 15. mai 2010

Sommergarderoben fylles opp

Symaskinen kommer stadig opp med nye plagg som lengter etter sommer. I dag: et skjørt til Lillepus, med applikerte detaljer fra en liten stoffbit jeg har fått av Thorvalda. Visst er jeg fornøyd! Eneste skår i gleden er at skjørtet er litt i største laget - etter at det viste seg at 1.mai-anorakken i str tre år var litt snau, tar jeg visst litt ekstra i for å være sikker. Pytt, det gjør ikke så mye, hun skal vel vokse noen størrelser i de nærmeste månedene.


Og så til en ny gjenbrukstopp: Et utrolig irriterende skjørt med gangsperre, men i fint lyseblått linstoff, er forvandlet til noe langt mer nyttig. (Legg merke til ermeavslutningene. Det er en detalj fra det opprinnelige skjørtets nederkant - er det rart det ble gangsperre?)

Knappedetaljer; fra Snella&Petronella, og to gamle knapper jeg har fått av Nina i barnehagen til Lillepus. Og endelig fikk jeg anledning til å bruke en av de over hundre pyntesømmene min magiske symaskin kan stille opp med!


fredag 14. mai 2010

Hurra, sa jeg, jeg gjentar: HURRAAAA!

Det er mye som skal oppleves for første gang når man er to og et halvt. I dag var det 17. mai-feiring på forskudd i barnehagen, og Lillepus har gått i tog og hørt på korpsmusikk. (-Det bråkte veldig, sa Lillepus. Ja, da er vi enige om det.)

Da jeg kom for å hente i barnehagen var festen nesten over, og isen var spist opp. Men sannelig var det ikke litt lyd igjen i jenta! Hurraaaa!

torsdag 13. mai 2010

Det gode liv

Hvor var vi? Jo: lunsj. Insalate di fagioli et tonno. En klassisk napoletansk rett, som forener hav og land.

Dette er en rett som jeg vil tro det finnes et utall oppskrifter på; med og uten kapers, kirsebærtomater, flatbladet persille etc. Jeg synes det mest tiltalende ved denne retten (i tillegg til smaken, selvsagt!) er de enkle og få råvarene. Jeg gjorde det omtrent slik:

Borlottibønner - bløtlegges over natten, kok ca 60 minutter i saltet vann (bruk gjerne bønner fra boks hvis du ikke orker å vente, men husk å skylle dem først for å få vekk boksesmaken)
2 vårløk, snittes på skrått
2 små bokser tunfisk i olje (rennes av i et dørslag)
5-6 sorte oliven, i biter
En slump kapers (skyll av laken)
Press over sitron, og ringle over rikelig med god olivenolje
Grovt salt og nykvernet pepper

Salaten kan gjerne stå i kjøleskap en time eller så for å la smakene utvikle seg.

Et glass enkel hvitvin blir aldri feil til dette.

(Håhå, selv om jeg akkurat har spist denne salaten og drukket det omtalte glasset hvitvin, kjenner jeg at jeg nesten ble sulten igjen etter å ha skrevet dette.)

Seks kalde varmegrader

I dag er det så kaldt som bare en kald vårdag kan bli. Tenk så varmt det er når det er seks varmegrader i mars, og snøen smelter! I mai fortoner seks varmegrader seg som reneste Sibir-kulda, og ingen har lyst til å gå ut (i hvert fall ikke her i huset).

Da passet det fint at to av mine (for tiden) fire strikkeprosjekter ble avsluttet i morges; det tofargede grønne ullteppet, og vårsokker til Lillepus. Begge ble umiddelbart tatt i bruk, her vi sitter i kjelleren og ser på den lille muldvarpen på TV.

Og så tenker vi på hva vi skal ha til lunsj (insalata di fagioli e tonno), og lurer på om vi kanskje skal sparkle og snekre litt, siden vi nå engang er nede i kjelleren i dag. Det er minsanten et hardt liv, men vi skal nok klare å komme igjennom denne fridagen også...!


søndag 9. mai 2010

Trøye til en som er ny

Denne trøya er til deg, du som er helt ny her i verden! Du får den om to uker, da skal vi treffe deg, moren og faren din og de tre søstrene dine. Lurer på om de har gitt deg noe navn ennå?

Eggero og fred


Helg på Eggero - og endelig har våren kommet. I går sto døra oppe hele dagen, og solen skinte inn i stua:

Lillepus og paps lagde årets første grillmåltid. Lillepus med kjole og bare legger. Kanskje ikke så lurt, men når man er to og et halvt vil man jo ikke høre på det øret...

Lillepus har lært seg å plystre - bittelitt:

Og mams har strikket.

onsdag 5. mai 2010

Topp nummer to


De er både morsomme og enkle å sy, disse toppene. Topp nummer to er laget av et gammelt putetrekk, og ble dagens barnehageantrekk.


mandag 3. mai 2010

Skeptisk småjente får jentetopp

Lillepus var veldig skeptisk da jeg fortalte at jeg hadde sydd en brun genser til henne. "Neei, jenter bruker jo ikke brune gensere", påsto hun. Da hun fikk se at det var rosa og oransje blomster på ermene, ble det nye plagget imidlertid akseptert.

Det brune prikkestoffet er fra en vintage-skjorte jeg kjøpte til meg selv i New York, og som jeg omsider mått innse at hadde en svært dårlig passform. Men stoffet var fint. Blomsterstoffet på ermene er kjøpt i Paris, i en yndig butikk i Marais som heter Petit Pan. Dette er altså en ekte metropol-topp.

søndag 2. mai 2010

Vest til Agnes også

Det blir mest til Lillepus, sånn er det bare. Dels fordi hun stadig vokser ut av klærne sine, dels fordi det er så fristende å lage ting som blir fort ferdig. Men av og til får de store jentene mine også sitt, som denne vesten til Agnes. Den er strikket i Silke Alpaca fra Drops, etter en modifisert utgave av mønstet "Seilervest" fra Pickles.no. Jeg synes den passer perfekt til stilen til Agnes - litt "glamourfrik".

lørdag 1. mai 2010

1. maianorakk


Det ble ikke noe hagearbeid i dag. Ikke fordi jeg har noen selvpålagte begrensninger på denslags i anledning 1. mai, men rett og slett fordi det var så vått og kaldt i dag. Men symaskinen har gått jevnt og trutt i dag. (Under parolen: "Også jeg vil ha en årlig service!")

Resultatet ble en anorakk til Lillepus. Mottakeren selv er på besøk hos farmor i dag, så jeg vet ennå ikke hvordan den faller i smak. Men jeg må innrømme at jeg er litt usikker på om hun egentlig synes den er midt i blinken, hun er kommet i en fase der hun begynner å bli veldig bevisst på hva hun liker og ikke liker. Og hun er aller mest glad i rosa, gitt.

Og nå er finværet kommet, så da blir det en solfylt kveld på balkongen. Arbeidere i alle land, foren eder og ha en fin lørdagskveld.