søndag 11. januar 2009

Planlegging




Ja, og så skal man da altså gifte seg. Plutselig ble det så mange ting som skal tas stilling til, så mye som skal planlegges. Brudekjole, for eksempel. I kveld har jeg drømt meg vekk på internett....


Glamourprinsessen klatrer i trær




En drøy uke inn i det nye året, og det er som om det er blitt oktober igjen. Mørkt, vått og vindfullt. Glamourprinsessen ble kommandert ut og opp i trærne for at jeg skulle ta bilde av hennes nye jakke; Oslo Cardigan fra Rowan. Jakka er fin den, men jeg er ikke fornøyd med hvordan jeg fikk til finishen. Det kan være at jeg burde ha strammet en del inn på kantbåndene da jeg strikket dem og sydde på - det ble litt for slaskete. Egentlig tror jeg denne jakka med fordel kunne vært strikket i et "strammere" garn. Jeg brukte Cocoon fra Rowan, som oppgitt i oppskriften. Det er et nydelig garn som er deilig å jobbe med, men siden det er såpass løst spunnet, synes jeg det er vanskelig å få til en jakke som denne, som skal ha en litt definert og damete fasong. Burde jeg egentlig nå demontert kanten, strikket ny og strammere, sydd på nye trykknapper og sett om det ble bedre? Antakelig. Gidder jeg? Neppe. Tror helle jeg skal ta den med til Thorvalda en dag, for å se om hun kan peke og fortelle litt om hvordan jeg kan gjøre ting penere neste gang.


Gretel

Etter lang tids planlegging har jeg endelig gitt meg i kast med en av Ysoldas mønstre. Resultatet ser dere her - en Gretel-lue som ligger og tørker over en tallerken, for å gi den Ysolda kaller "a crisper shape". Jeg brukte ganske mye tynnere garn enn i oppskriften - Mirasol og p nr 3,5 og 4 - men lua ble likevel stor nok i massevis. Nå må jeg bare bestemme meg fort for om den er til meg eller om jeg må gi den bort, jeg vet nemlig en som har bursdag snart. 

søndag 4. januar 2009

Mars attacks!


Godt nytt år, folkens! Årets siste kreasjon ble en finlandshette inspirert av både Thorvalda og designerne Arne&Carlos. De sistnevnte har gitt nytt liv til bitmap-figurene fra 80-tallets dataspill, og her er min variant: en Space Invaders-hette til Lillepus (trykk på bilder av hetta for å se detaljene). Jeg husker godt min brors sorte spillboks med Space Invaders som han kjøpte på familieferie til England en gang i første halvdel av 80-tallet. I tillegg hadde han Pacman, jeg mener  å huske at det var en blå boks med gule knapper. Kanskje Pacman også er et strikketøy verdig?