søndag 28. desember 2008

Tante Gryda


Rett før jul kom det enda en liten gutt til familien, og jeg er blitt tante igjen! Min nye nevø Oluf (etter bestefar) må selvsagt ha noe varmt og godt å ha på seg, og jeg har derfor strikket denne buksa i tynn alpakka til ham. Buksa ble litt større enn jeg hadde tenkt, så vi får håpe det ikke blir full sommer før den passer...


fredag 12. desember 2008

Ukens drink

Jeg er heldig. Etter en alt for lang dag på jobb og en litt heftig uke, kom jeg hjem til Lillepus i perlehumør i badebaljen, og min elskede som litt etter hvert laget en utrolig deilig ukens drink. Og nå er han sannelig min hatt i ferd med å diske opp med beef sandwiches til oss begge - og jeg er klar for en perfekt kveld i sofaen...

Drinken heter Almeria, og består av:

to deler brun rom
en del kahlua
en eggehvite

Alt shakes med is, server i kalde glass.

Vi glemte helt soundtrack, men siden det snart er tredje søndag i advent, og dette på en måte var en litt julete drink, tror jeg at "Det lyser i stille grender" med Det norske jentekor funker bra.  Det norske jentekor har forresten sin tradisjonsrike julekonsert i Jacob kirke onsdag 17. desember - anbefales!

tirsdag 9. desember 2008

Veddemål/champagnehamstring

Vi har begynt å hamstre champagne til sommerens bryllupet, og da må vi vedde litt for å få fart på innkjøpene (hvorfor?). I mangel på andre og mer interessante temaer, har jeg og min elskede nå inngått følgende veddemål:

- Jeg har veddet en flaske på at Heikki Holmås vinner andreplassen i nominasjonskampen (det får vi jo svar på allerede i kveld). Min elskede (som lot meg velge først) vedder imot, dvs at Aktar Chaudry vinner.
- Jeg har veddet en flaske på at den nye treneren for landslaget i fotball er utenlandsk, min elskede har veddet på Trond Sollied.

Uansett ser det ut til at lageret vil bli utvidet med to nye flasker ganske snart...

søndag 7. desember 2008

En lue til skue

Myk og varm, og passe moderne med masse plass bak. Dobbelt alpakkagarn til vrangborden, og enkeltråd med alpakka + kidsilk haze til - hva heter det? Pøllen? Og en knapp fra Snella&Petronella. Det er noen som skal få denne lua av meg, men hun vet det ikke ennå. Og jeg har allerede begynt å strikke en til, for den var jo så fin at jeg må ha en selv også.

Flink kusine II





Det er rart med det - noen plagg faller rett og slett umiddelbart i smak hos barn. Denne kjolen, som kom som en stor og gledelig overraskelse i posten, har allerede blitt en favoritt hos Lillepus. En liten billedserie syntes derfor å være på sin plass. Det er snille Luddetove som står bak både kjolen og overraskelsen, og gjett om vi ble glade! Kjolen er sydd av et gammelt dynetrekk som min bestemor hadde, og julemotivet er et gammelt lommetørkle...

Flink kusine


I dag skal jeg blogge om kjoler andre har sydd. Jeg må bare innse det - så lenge kjelleren og syrommet er under oppussing (et langtidsprosjekt!!), blir det ikke mye syvirksomhet på meg. Desto gladere ble jeg da det denne uken dumpet ned ikke bare en, men to myke pakker i postkassa denne uken! Her er noe av det som lå i den første pakken - en forklekjole som min kusine LuddeTove har sydd. Hun mente at det var "mine" farger, og jammen meg hadde hun ikke rett! Som vanlig nydelig sydd og fine tøykombinasjoner. Lillepus har vært litt småsyk denne uken, og var derfor en litt motvillig og snørrete fotomodell. Men hun likte den hun også, altså.