søndag 30. november 2008

Helgesysler

Aargh, for en helg. Vi har vært syke alle sammen. En skikkelig mageinfeksjon slo oss helt ut. Her ligger Lillepus og Vikarbloggeren på gulvet og sover, det ble noen timer som forsvant på den måten. I morgen er det mandag igjen, med masse oppgaver som venter. Jaja, friskt mot.

Siden jeg nå engang satt her pal, fikk jeg omsider ro nok på meg til å gjøre ferdig en vest som jeg har holdt på med en stund. Den skal sendes til Karolina, og jeg venter spent på noe fargerikt og mykt i bytte...
 

onsdag 19. november 2008

Ro og orden gjenopprettet

Noen få dager på tur, og bloggen min har vært utsatt for innbrudd. Blogg-gemalen er selvsagt umiddelbart tilgitt, selv om det er litt råttent å skrive så vittig at bloggens opprinnelige eier nesten får prestasjonsangst. Vel, ro og orden er omsider gjenopprettet, og vi er tilbake i håndarbeidsland.

Denne jakka er jeg veldig fornøyd med. (Og her er vi inne på kjernen i bloggvirksomheten, dere; lage, vise frem, skryte av seg selv!) Lillepus liker den også godt, særlig båndene (de er så fine å sutte litt på). Heklekanten nederst ser slett ikke ut som bildet i oppskriften, men til alt hell likte jeg kanskje min enda bedre.  (Dette skal i følge mønsteret være muslingkant, men den virker på bildet litt mer klumpete/boblete enn min, som er helt flat. Noen med heklekompetanse som kan bidra med litt oppklarende fagkunnskap her?)

Jakka er strikket i Rowan 4ply - et fabelaktig bomullsgarn som gir jevne, definerte masker. Men det krever litt tålmodighet, da - tynt garn og tynne pinner. Knappene er fra bunnen av knappeglasset, jeg hadde bare en av hver. Båndet fant jeg i en butikk nedenfor Sacre Coeur - tenk en hel butikk med bare bånd og snorer.

søndag 16. november 2008

frk. fryd frk. fjong



Vikarbloggerens siste?


I påvente av forlovedens tilbakekomst fra Paris, sitter jeg i sofaen og forsøker å unngå den helt store framtidsangst på vegne av Lillepus. Det dreier seg om dokumentarserien om isens betydning for klodens videre egnethet som bosted for menneskene. Det er slemme utsikter, og hvis finanskrisen gjør at GM går konk, så er kanskje noe oppnådd likevel.

Det er hyggeligere å tenke på hva Forloveden tryller fram av arvet gardinstoff og gammelt sengetøy. Her er et av de ferskeste eksemplene, en skjorte med ordknapper (frk. fryd frk. fjong). 

Nå kommer hun! Må logge av, hun skal kysses.












morgenstemning


Lillepus savner mams, og trøstespiser clementiner.
Vikarbloggeren mener bestemt at han hørte henne si: "Sitte her", samtidig som hun forsøkte å krabbe opp i sofaen med en bok.
Dette skal nok gå bra.

fredag 14. november 2008

ukas drink


Vikarblogger Røed her. 
Forloveden er i Paris, og jeg holder fortet. Pus sover nedenunder (har akkurat vært nede og lagt dyna godt rundt henne. 
Vi har spist Idsøepølser i kveld, kun pannestekte lammepølser med sennep, tyttebærsyltetøy og sylteagurk, ingen grønnsaker eller sunne greier. Alt gikk ned hos ettåringen, hun spiste med stor vellyst. Nå sitter jeg og ser på Grosvold, skikkelig kjerringtv, dritkjedelig, virkelig utrolig dritkjedelig, jeg er sikkert blitt kjerring sjøl også som sitter og glaner på det. Ja, jeg sa KJERRINGTV, hahaha, herlig uforpliktende å være vikarblogger. 
Men altså:
For å veie opp måtte jeg lage en ukas drink for meg selv. Det ble Margarita. (Det teller vel ikke som utroskap?)

3 cl tequila (jeg tror jeg minst tok 4...)
2 cl cointreau
1/2 lime
Stryk en limebåt langs kanten av et martiniglass (BARE på utsiden), og dypp alle sider av glasset i flaksalt.
Ta alle ingredienser i en shaker med masse is, shake godt, og sil opp i glasset. 
Sette seg i sofaen, skru av tv´n dersom Kodenavn Hunter har startet, og kose seg med margaritaen.
Og savne kjæresten sin.
Det er godt.

søndag 9. november 2008

Joda, jeg driver jo litt med håndarbeid også

Litt mange ufotograferte og/eller halvferdige produkter her nå. I dag har jeg vært veldig nyttig - og drevet med veldig finanskriserelevant håndarbeid, nemlig reparasjoner. Ny strikk i en bukse, lappet et par hull, sydd i noen knapper. Hvis jeg reparerer litt tøy hver kveld i omtrent tre år, så har jeg kanskje betalt gårsdagens restaurantutskeielser. Som for øvrig var verdt hver krone!

Hvis det noensinne blir dagslys igjen (og jeg ikke er på jobb når det skjer), skal det legges ut bilder av produksjonen siden sist. For øvrig ser min UFO-liste slik ut:

- lilla bomullsjakke til Lillepus, mangler knappestolper og krage
- brun strikkevest i str to år, bestillingsvare
- et strikkeprosjekt som jeg har arvet fra Anya - en bukse som mangler et ben (ennå...)
- verdens kjedeligste strikkeprosjekt; genser til Frikeprinsessen


Ukens drink/er

Jeg liker Bloody Mary. Derfor ble jeg veldig glad da min elskede røpet at det var nettopp Bloody Mary som var ukens drink. Men denne varianten var altså helt skrekkelig! Jeg mistenker at tomatjuicen har skylden - at den var for tynn og vandig eller noe.

I vasken gikk den. Heldigvis var det fremdeles drinkevilje å spore, så jeg fikk servert en Seilende Ricard.   

Oppskrift
4 cl iskald vodka
2 ts Ricard
Rør vodka og isbiter i et røreglass, hell opp i et coctailglass. Legg to teskjeer Ricard på toppen.

Soundtrack
"Rio" med Duran Duran

Vurdering
Omtrent tusen ganger bedre enn en dårlig Bloody Mary... Ricarden gir en umiddelbar følelse av Kongen av Danmark, sommerettermiddag og blinkende sjøvann. Skarp og fin, og det var en helt riktig oppladning til vår fantastiske middag på Bagatelle, for å feire at min elskede har fridd til meg...