søndag 31. august 2008

To ting på en gang

Bloggen min, altså Grydablogg, har fått ansiktsløftning (i tillegg til nytt navn og adresse, selvsagt). Det må være noe med høsten - nyspissede blyanter i nytt pennal, stripete strømpebukser og regn i skoene. Løfterikt!

Jeg har fått hjelp av mine utrolig gode venner Anne og Kitty - Anne har hjulpet meg å pusse på min gamle idé "inversgiraffene", mens Kitty har photoshoppet resultatet til å bli flotte logokort/merkelapper. Stilig, ikke sant?

Som om ikke det skulle være nok for en dag, har jeg fått en award:


Takk, Pene Lene! Håper du ikke synes jeg er alt for sær som ikke sender den videre. Jeg leser så mange fine blogger (inkludert din, pene lene), så jeg tror heller jeg vil sende en allmenn heder til alle som inspirerer meg til å sy, strikke, fotografere - og å skrive om det. Som jeg tidligere skrev i et blogginnlegg, er jeg den som notorisk brøt kjedebrev. Egentlig er det vel litt juks å vise blogawarden hvis man ikke følger reglene, men jeg synes jo det er hyggelig å få pris, da ;-)


torsdag 28. august 2008

Rød bilbukse

Og med denne bilbuksa, som skal til Snella & Petronella, erklærer jeg selvpålagt pause i snekkerbuksesøm. Man måste inte tråka ut seg själv.

Dongerykamerater


Disse to blåtøyskameratene skulle passe perfekt for to treåringer som har hemmeligheter å putte i lommen. Elefanttøyet var så rådyrt at jeg bare tør bruke det i små porsjoner...

Også disse to skal få bo hos Fiffi og Foffo.

Retrobukser med møbellommer



Disse to buksene har fått lommer i gammelt møbelstoff. Av en eller annen grunn har jeg en prøvemappe med dette stoffet i forskjellige farger liggende. Jeg hadde i grunnen ikke hatt noe i mot en god lenestol á la 'Egget' i den gule varianten! 

Buksene skal til Fiffi og Foffo for å gjøre seg fete.

FINT FÔR


De nye navnelappene mine er kommet, og er allerede tatt i bruk. Veldig godt fornøyd! Ett sett rosa, og ett sett beige, det blir vel noe for enhver smak.

mandag 25. august 2008

Tiden flyr


Tenk at denne lille jenta har blitt så stor at hun har begynt i barnehage. På dette bildet er hun bare tre uker, og nå er hun blitt hele 11 måneder, og kan gå på egne ben over hele stuegulvet. Jeg må bare si det: tiden flyr. 

  

lørdag 23. august 2008

Klockarbarns tunika


Fra Klockarbarn har jeg fått denne fine tunikaoppskriften. Jeg har gravd i gjemmene etter restegarn, og selv om jeg var litt skeptisk til fargekombinasjonen først, er jeg nå riktig så fornøyd!

tirsdag 19. august 2008

En skummel og en søt


To nye forklekjoler - det er nesten umulig å stoppe når man først har begynt. Den skumle skal til Fiffi og Foffo, den søte skal til Snella&Petronella.

mandag 18. august 2008

Bilbuksa



Da jeg fikk kloa i en av disse fine knappene, visste jeg med en gang at det måtte bli en bilbukse. Siden kom det til både bilstoff og flere bilknapper. Buksene skal selges hos Snella & Petronella, på knappelaboratoriet på Kampen.

Rosa på ball


To blomstrende forklekjoler svinger seg i sensommersola. Den ene skal selges hos Fiffi og Foffo, en hyggelig liten barnetøybutikk øverst på Grünerløkka. Den andre skal selges i knappelaboratoriet til Snella & Petronella. Jeg er veldig stolt og glad for at jeg får være samarbeidspartneren til min favorittknappestøper. Trykk på bildet og se en større versjon, knappene er utrolig søte!

tirsdag 12. august 2008

Det ble veldig stille i fem minutter

.... og så hadde jeg nøstejobb i en hel time. Så spennende for Lillepus å holde på med strikketøyet til mams -  en fristelse som ikke kunne motstås, det kan jeg godt forstå. Jeg strikker på en tunika i mønster jeg har fått fra Klockarbarn, det blir riktig fint!

Plutselig er både sommeren og permisjonstiden over (dvs: sommeren er jo ikke over, det bare virker sånn. Tenker vi får en skikkelig indian summer om en uke eller to.). Det blir merkbart mindre tid til alt, selvsagt. Det går jo ikke an å fylle dagen med alt jeg har gjort de siste månedene, i tillegg til at jeg skal jobbe åtte timer hver dag. Jeg trives godt med å være tilbake i jobb, altså. Men jeg gleder meg til jeg har kommet litt mer inn i rutinene igjen, slik at jeg  har litt overskudd igjen også når jeg kommer hjem på ettermiddagen. 

Blåbærfjes



Dette er en klassiker: liten jente får blåbærpannekaker for første gang. Nam nam. Se de fine tennene!

fredag 1. august 2008

Lys bomullsjakke til Lillepus


Denne jakka tok det lang tid å bli ferdig med, jeg mistet litt av motivasjonen da jeg så (litt for sent for å starte på nytt) at jeg hadde bommet med strikkefastheten. Men den ble jo ganske fin likevel, og det var et klokt grep å ta inn litt av den ekstra vidden ved å lage en liten klokkefasong på jakka. Halsringingen ble litt i videste laget, riktignok. Jeg får se hvordan den er i bruk, og så kan jeg jo stramme halskanten litt med en heklekant hvis jeg synes det er nødvendig.

Nok et veddemål tapt




I hele sommer har jeg følt meg trygg på at jeg kom til å vinne veddemålet om når Lillepus kom til å begynne å gå. Min elskede hadde riktignok hevdet at Lillepus hadde gått sine første skritt i noen dager nå allerede, men jeg holdt fast på at hun bare falt med en retning. Men i går, på den siste dagen av veddemålet, måtte jeg innse at også dette veddmålet var tapt. Hun står på egenhånd, og går noen nølende skritt alene. Hmph. Også jeg som trodde at jeg skulle slippe å kjøpe champagne denne gangen, hun er jo bare ti måneder, for søren! Ja ja. Værsågod, her er flaska, kjære!

Lillepus har fått sin første tann nå også, tenk at første tann og første skritt skulle komme omtrent samtidig.