fredag 27. juni 2008

Lillepus på Västkusten


Her sover lillepus på vei til Väderöarna, det mest forblåste stedet på hele Västkusten. På veggen på vertshuset har de en tavle der de noterer hvor mange som grunnstøter i innseilingen. Rekorden er fra 2005, hele 174. Og dette er en svært liten havn, så prosentandelen må være ganske høy. Man skulle tro at dette burde være en indikasjon på at innseilingen burde merkes bedre, men nei- noe må de jo ha å le av på vertshuset også. Nuvel, vi kom oss helskinnet i havn. Lillepus har for øvrig sagt sitt første ordentlige ord: - Se! Et ord fylt av eventyrlyst og godt humør; en flott start.

torsdag 26. juni 2008

Gjesteflagg


I fremmed havn er det god skikk å ha gjesteflagg. Her er storepus i masten for å henge opp det svenske.

onsdag 25. juni 2008

Håpesjalet er ferdig!


Nå skal det pakkes pent ned, og dampes og presses når vi er hjemme. Det ble akkurat så mykt og deilig som jeg håpet, det er nesten så jeg er fristet til å ta det selv. Men det er til M, altså.

Koster smiler til oss


Og her blir vi i dag. Kanskje ungdommen skal leie sykler? Jeg vil i hvert fall tasse rundt på øya, og kanskje skeie ut med en dusj?

tirsdag 24. juni 2008

Morgenstemning


Løven Yokka har våknet til live etter en våt natt. Nå skinner solen, og kapteinen lager frokost!

mandag 23. juni 2008

Utsikt fra bilvinduet


Vi er på vei til svenskekysten der seilbåten venter. Det er jammen mer vann i lufta enn i havet. He he, dette blir bra:-)

...og tre tøffe treklatrere



Og alle skal til seters for å gjøre seg fete. Eller noe i den duren.

Nå blir det sy- og bloggpause på meg - vi drar på seiltur i dag med små og store og flere til. Jeg tar selvsagt med med et par av mine hundreårsstrikkeprosjekter, med ambisjon om å fullføre flere enn jeg starter på.

Fire fine frøkenkjoler....

lørdag 21. juni 2008

Gryda utvider repertoaret


...med to picnic-spisebrikker. De er laget i et linstoff som har ligget på hedersplass på syrommer og ventet på at jeg skulle finne ut hva det skulle bli til. Bestikklommene er klippet ut fra noen gamle fine spisebrikker som Kristine var så snill å gi bort. Brikkene skal bli bryllupsgave til noen som er så heldige å gifte seg i finværet i Oslo i dag.

Picnic, ja. Det minner meg om en vits min mor fortalte meg: Erna kom begeistret på jobb på mandag, og fortalte at hun hadde vært på nicnic med Jan i helgen. -Du mener kanskje picnic?, sa Gerd. -Joda, fniste Erna, lett rødmende, -det ble jo litt av det også.

Ha en strålende lørdag, med eller uten picnic ;-)


torsdag 19. juni 2008

Utfordring

Jeg var alltid en sånn som brøt kjedebrev, som mistet brevvenner fordi jeg aldri svarte, og som hatet minnebøker. Men - man kan jo ikke være kjip hele livet, så nå skal jeg sannelig svare på utfordringen jeg har fått fra Dr. Gill:

3 namn jag går under: Mams, mamma og elskede (ja tenk...)
3 saker som skrämmer mig: I dag er jeg ikke redd for noen ting! Come on!
3 saker som jag har på mig: AmmeBH, tøfler og hårstrikk
3 sanningar: Det blir rart å begynne på jobb igjen i august, etter ett år borte. Det har vist seg at jeg kan sy, og at jeg liker det. Jeg er egentlig et hagemenneske.
3 saker jag verkligen vil ha: Fint vær til seiltur og til hagestolen, gode samtaler med de to eldste døtrene mine i sommerferien, bedre lagringsplass til stoffene mine
3 söta pysslare som jag skickar vidare dessa frågor til: Tja det var verre. Jeg leser mest svenske blogger, og der har vel denne herjet en stund. Men jeg prøver meg på pene lene og frk. snux. Thorvalda tør jeg ikke forsøke, for hun er enda verre enn meg når det gjelder sånne ting. Siden det er tanken som teller, synes jeg det får gå for tre.

Bestillingsvare


Så hyggelig at noen har lyst til å bestille tøy fra meg! Denne snekkerbuksa skal sendes til G. i Stavanger - håper han liker den. Med oppbrettskant på buksebena og knapper som kan flyttes etter behov, tenker jeg denne buksa skal vare helt til neste år.

Jeg liker godt dette mønsteret - buksene blir helt unike på grunn av stoffet i foret og oppbretten. Det grønne stoffet jeg har brukt her var nok en gang tenkt som gardiner, men på et tidspunkt oppgitt og donert ubrukt til loppemarked. Heldig for meg. Og for G.


onsdag 18. juni 2008

Fornøyd bruker?



Lille J. var så fin i roseluen hun fikk i dåpsgave. Vi får håpe at tåren på kinnet hennes ikke er uttrykk for at hun er uenig. Nydelig er hun.

tirsdag 17. juni 2008

Tilståelse

Mor, dette stoffet har jeg stjålet fra deg. Det lå så fristende i en bunke gamle stoffrester. Du kjenner det sikkert igjen, det har jo gjort tjeneste som gardin en gang for lenge siden. Stoffet har ligget som en dårlig samvittighet i skapet mitt i flere år, og i steden for å levere det tilbake, har jeg sydd en selebukse av det. Det var ikke snilt av meg, men buksa ble fin den - til og med knapphullene ble perfekte denne gangen. I den grad jeg har reddet stoffet fra å bli fillerye, må jeg innrømme at jeg ikke engang angrer. Gardinenes Frigjøringsfront (GFF), det er meg.

mandag 16. juni 2008

Vi snakker snekkerbukse



I dag er det billedvisning med ekte modell - Lillepus viser her frem både en splitterny snekkerbukse og min nye klassiske Adirondack Chair, som jeg har fått som bursdagsgave på forskudd av min elskede. (Se som stolen roper etter solskinn, tekopp på armlenet og strikketøy i fanget!)

Snekkerbuksa ble til i perfekt regnvær i går, med kammermusikk på øret og mengder av te i koppen. Jeg tenker det blir en fin barnehagebukse - det er lange seler, slik at knappene kan flyttes i takt med at Lillepus vokser. De fine gule knappene fant jeg på en eldgammel og morken regnjakke på hytta, og jeg synes det er hyggelig at de er i omløp igjen!

Lillepus lærer nye ting hver dag nå. I går bestemte hun seg for at det var hun og ikke jeg som skulle holde skjeen når hun spiste middag. Ikke helt enkelt, siden vi var på hytta og Lillepus fikk mat fra glass. Vi fant en måte å gjøre det på som ga henne tilstrekkelig inntrykk av at det var hun som ordnet biffen, samtidig som hun faktisk fikk i seg litt mat. Det involverte to skjeer, diverse distraksjonsknep og masse klin. I dag fant Lillepus og jeg ut at hun kan gå i trapper, i hvert fall oppover. Før jeg hadde oppdaget planen hennes, var hun halvveis oppe - og satt fornøyd og svaiet på sjette trinn. Hun er stadig i perlehumør, og hviner på inn- og utpust ("hun ler som et esel", som Jonas treffende sa.)  Kanskje det er på tide å lære henne å sove om natten nå...?

onsdag 11. juni 2008

Klar for navnefest!


Joda, det ble ny kjole til lillepus til navnefesten! Stoffet er en duk jeg fant på loppemarked i vår. Den observante leser vil kjenne igjen stoffet fra den grønne lua jeg har sydd. Litt plundrete var det å klippe til stoffdelene, siden jeg ville beholde rysjekanten på duken (som var rund), mens delene til kjolen skulle være rette. Jeg er dessuten litt oppgitt over at det skal være så vanskelig å få til fine knapphull, men alt i alt er jeg riktig så fornøyd!



Detalj fra ryggen. Det er tross alt navnefest...

tirsdag 10. juni 2008

Pausefisk

Og mens vi venter på at det skal skje noe morsomt, sender vi en liten pausefisk: Min elskede i sin fine New York Pimp-skjorte, med talende ordknapper fra Snella&Petronella. (Trykk på bildet for å forstørre!)

Jeg har tapt veddemålet med ham om demokratenes presidentkandidat. Det har jeg selvsagt vært klar over de siste tre månedene, men jeg måtte jo vente til Hilary hadde kastet inn hånkledet. Det er akkurat som i Monopol, du vet du har tapt, men sitter like fullt og teller pengene og lurer på om du har råd til en natt til på Rådhusplassen hotell.

 Men jeg er like blid. Våre to regler for veddemål er nemlig:
1) innsatsen skal være en flaske champagne
2) den som vinner skal dele med den som taper 

Takker og bukker

[award-kreativ%25252Bblogg.jpg]
Jeg har fått denne fine prisen av Thorvalda, tusen takk! Det har vært stilt fra meg lenge nå - av flere grunner; langvarig forkjølelse (slipper taket i disse dager), ekstremfinvær, og en generell, snikende følelse av å være litt sliten. Kan hende det begynner å gå opp for meg at permisjonstiden snart er over (tilbake på jobb etter sommerferien), eller kanskje det er Gryda som sender røyksignaler til seg selv om at alt for mange måneder uten tilstrekkelig søvn tærer litt på? 

Anyways. Jeg pusler videre, om enn i noe lavere tempo. Håpesjalet går fremover, det blir riktig fint (men jeg har ikke - sic - giddet å ta bilde av det ennå). Jeg gleder meg til å gi det til M., det går heldigvis fremover med henne også! Jeg har noen andre strikkeprosjekter jeg må få litt fart på også, jeg er over halvveis på opptil flere...

På fredag skal vi ha stor feiring; navnefest for Lillepus. Jeg hadde tenkt å sy en kjole til henne, men orker ikke helt å gå i gang. Det er så mye annet som venter først - rengjøring, kakebaking, matlaging etc. Men det er hyggelig, altså. Selv om vi ikke ønsker å ha dåp, synes jeg det er meningsfullt å ha en fin fest med familie og venner - Lillepus skal ønskes behørig velkommen i klanen. Vi krysser fingrene for at det blir mest oppholdsvær, og at de regnbygene som er meldt blir korte og vennlige.

Hvor var jeg. Jo, bloggpris. Kreativ Blogger. Jeg gir prisen videre til en blogg som skjuler en gruppe svært kreative damer: Tove, Stine, Kristine og Jenny i Luddeklær. Det var Luddeklærbloggen som fikk sparket i gang min sying og blogging, og Luddeklærne (som er til salgs bl.a. hos En gul knapp) er så fiine.