mandag 31. mars 2008

Sovepose. Eller tvangstrøye.

Dette er en god idé for barn som sparker av seg dyna om natten, men dessverre helt en helt håpløs modell for Lillepus. Hun sparker frenetisk, og ender med begge bena ut av halsåpningen. Jeg har forsøkt tre ganger, med samme (lett komiske) resultat.

Omslagsjakke

En veldig praktisk og fin modell, garn og mønster fra Nøstebarn. Den er blitt for liten nå, og jeg går stadig og lurer på om jeg ikke skulle strikke en ny og større. Men det er kanskje nok jakker for en stund nå?

Jakken vekker også gode minner fra den tiden jeg gikk med Lillepus i magen. Jeg hadde mange fine stunder under epletreet i hagen, både med og uten strikketøy.

Kjole for stutt-tjukke. Eller vest om du vil.

Dette er et kjolemønster fra Nøstebarn

Nedtur: den ble alt for vid og kort!
Opptur: men da blir den jo desto finere som vest til høsten...

Yndlingstepper

Babytepper i garn fra Nøstebarn. Det orange har Frikejenta vært med å strikke. Disse har vi brukt veldig mye!

Sommerdrømmer

Jeg gleder med så veldig til sommeren. Denne buksen er samme modell som Storepus hadde for mer enn ti år siden, og som jeg har lett etter da Lillepus kom. Jeg trodde buksen var tapt, og ble veldig glad da jeg fikk tak i det gamle mønsteret fra Sandnes garn. Så viste det seg at buksen fremdeles levde, den var lånt bort! Siden det var kommet en ny lillesøster hos familien som hadde lånt buksen, ble lånet gjort om til gave. Jeg hadde jo allerede strikket en ny ;-)

Knapper fra Snella &Petronella (Lille gull) 

Damete vest

Dette er en av mine favoritter, den sitter så fint på Frikejenta. Oppskriften er fra Lene Samsøes "Feminin strikk", restegarn fra Rauma.

Prinsessejakke


Denne jakken er jeg veldig fornøyd med! Den ble delvis strikket på Fuglerogna hos Julia og Bernt i sommer. 

Silkeull + mønster fra Nøstebarn.

Sokkene kom nesten helt av seg selv, de var tenkt å matche den fine dressen Lillepus fikk av Anne til jul. (Helt til hun sparket dem av. Ikke sett siden...)

Stripejakke på vent

Stripejakke i mønster og garn fra Nøstebarn henger og venter på at Lillepus skal bli litt større. Buksen er en ekte Luddebukse som kusine Tove har sydd.

Aller finest?

Lille fine pus i strikkebukse - mønster og garn fra Nøstebarn. Min elskede hevder at dette er det fineste jeg har laget til nå, men da er jeg ikke sikker på om han mener buksa eller Lillepus.

Sommerfugljakke

Jakke til Storepus, mønster og garn fra Nøstebarn. Knapper fra Snella & Petronella. Bil fra Opel.

Jåleskjerf

Dette skjerfet tok det omtrent to år å gjøre ferdig - det ble alltid prioritert ned. Men fint ble det! Mønsteret er mitt eget.

Småplukk


Nøstebarn har fine oppskrifter på småplagg til barn. Det rosa settet var til Lillepus, og er flittig brukt. Det turkise har Ask fått, og det grønne gikk til Julia. 

Den hvite kragen tar Lillepus på seg når hun vil agere religiøst overhode.





Godsokkene

Gode, lange raggsokker. Joda, de lar seg faktisk sparke av de også, men sitter litt lengre enn de fleste andre. En tråd Dale babyull og en tråd Kidsilk haze, mønster fra "Myk start"

Fra putetrekk til skjørt



Verdens enkleste skjørt, laget av et putetrekk og et dynetrekk fra Fretex i Stavanger.

Forklekjole til Frikejenta


Etter sterke oppfordringer lagde jeg en forklekjole til Frikejenta. Mønsteret er basert på en tilsvarende modell til en ett-åring, så det ble litt prøving og klipping. Stoffet er fra Fretex.

Snobbejakke

Denne jakken ble strikket rett etter at Lillepus ble født. Farmor kjøpte garnet på Guanako da vi var på vår første bytur med Lillepus - tre dager gammel. I ettertid høres det helt vanvittig ut at jeg ikke hadde vett på å holde meg hjemme, så kort tid etter fødselen!

Garn og oppskrift er fra Debbie Bliss - en nydelig kashmirblanding. Modellen viste seg å være ganske upraktisk, men det hjalp betydelig å feste tre trykknapper over sløyfen.



Og se, den passer jo enda! Lurer på om jeg skal forlenge den litt på ermene, eller kanskje bare la det være..




Mykeste myke jakke


Jeg kommer til å legg inn bilder og beskrivelser av strikkeprosjektene mine fra 2007 og fremover. Det betyr at det kommer en del innlegg nå i retrospektiv.


Her er en jakke til Lillepus, strikket i silkeull etter oppskriften i "Myk start". Knappene er fra Snella & Petronella - "mors engel & fars skatt"


Opptur: nydelig og mykt garn å strikke i.
Nedtur: silkeull til dette mønsteret gjorde at jakken ble litt slaskete og stor, her hadde det nok vært best med 100%ull. Og knappekanten bør gjøres fastere, i hvert fall når knappene er såpass tunge.


Savner symaskin!

Da var symaskinen levert til reparasjon. Den er savnet! Det tar antakelig ikke så lang tid, men koster nok litt.

 Samtidig har jeg kjøpt to glidelåser og fløyelsbånd, så nå skal jeg sy kjole til Lillepus. Lillepus var med meg i den røde mei taien, og jeg har funnet ut at jeg skal lage en rød skulderveske som passer til. Den skal ha lomme for mobil, og plass til lommebok, smokk, ekstra bleie og stellesaker.

søndag 30. mars 2008

Nytt veddemål

Jeg har veddet med min elskede om når Lillepus begynner å gå. Hvis hun ikke går på egenhånd (minst to skritt) før 1. august, skylder han meg en flaske champagne.

Lillepus krabber!

Eller åler, får jeg vel si. Hun begynte på torsdag, på besøk hos Åse, da hun ble veldig motivert av at Thorvald lekte med lego en meter unna. I løpet av helgen har hun jobbet med teknikken, og nå tror jeg vi må skaffe trappegrind!

Håndarbeidsblogg

Hmf. Fikk det liksom ikke helt til, det å skrive kloke og dypsindige blogginnlegg. Så herved er dette omdefinert til en håndarbeidsblogg. Det har til nå vært mest strikking, men symaskinen er i ferd med å varmes opp. Dvs - den gikk litt vel varm her i forrige uke, synålen kilte seg fast slik at maskinen rett og slett ikke virker lenger. Den skal på service, og i mellomtiden syr jeg på et treskeverk av en maskin fra IKEA. Min elskede kjøpte den til med på onsdag før påske, da han så hvor lei jeg ble meg fordi maskinen min gikk i stykker. Jeg blir selvsagt litt oppgitt av at tråden ryker hele tiden, og at den syr temmelig ujevnt - men den er helt strålende å ha som reservemaskin. Og så var det en utrolig omtenksom gave!

Det går forresten bedre når jeg bare bruker skikkelig tråd (ikke IKEA-tråd), takk til frøken Snux som tipset om det på bloggen sin!