fredag 29. februar 2008

Lillepus og storepus på tesalong

Men jeg må lære meg hvordan jeg snur bildene, gitt!

torsdag 28. februar 2008

Sterke saker

I går fikk lillepus sin første porsjon grøt. Det ble for sterkt for paps, han satt og ristet rørt til tårer med lillepus på fanget.

tirsdag 19. februar 2008

Det fineste jeg vet



Noe av det aller fineste jeg vet om er når jentene mine viser hvor glad de er i hverandre. Når punkejenta kommer hjem fra skolen og krever å få vite hvor lillepus er, fordi hun må ha henne på fanget når hun skal sjekke siste nytt på facebook. Når lillepus smiler over hele fjeset sitt av grimasene storepus lager. Bare fordi de er glad i hverandre, og ikke fordi de tror jeg venter det av dem. 

Enda et nytt strikkeprosjekt er ferdig - flettejakke til lillepus. Den ble veldig fin med knapper fra Snella og Petronella. men det er noe med strikkingen min for tiden, alt blir liksom litt større enn jeg hadde tenkt!

fredag 15. februar 2008

Lunsj med Lillepus


Lillepus og jeg spiste lunsj sammen i dag. Vi fikk avocado begge to, lillepus med litt morsmelk blandet inn. Det smakte! Noen timer senere var bleia fylt med noe rart og grønt.













Vi har vært på svømming i dag også, med Anne og paps. En fin dag.

Lillepus er veldig fin i nysydd forklekjole. Jeg er litt stolt, og tror kanskje jeg skal lage noen flere. Kjolen er sydd av en gardin kjøpt på Fretex.

tirsdag 12. februar 2008

Det er lov å si nei

På kontrollen med lillepus beskrev jeg natterutinen vår - mat hver annen time, og en svært utslitt mor. Helsesøster sa de forløsende ordene: -Når hun er fire måneder er det lov å si nei! 

Paps har overtalt henne til å sovne inn igjen første gang hun våkner om natten (omtrent midnatt), og resultatet er nå noe som ligner en god soverytme: i seng ved 9-10 tiden, første mating rundt 2, og så sover hun jammen meg til 6-tiden. Det virker som om døgnrytmen hennes er stilt inn på at det er morgen sånn ved 8-halv 9-tiden, og det synes jeg er veldig bra! (Bare det ikke blir meg som må opp med henne hver morgen i helgen....)


torsdag 7. februar 2008

Det er noe med grønt


Jeg tror kanskje grønt i ulike avskygninger er den fargen jeg liker aller best. Lillepus får bare finne seg i det, til hun kan velge selv!


onsdag 6. februar 2008

Lillepus i godt hold

I dag var lillepus på 4-månederskontroll. Vekt 7,1 kg, dvs at hun har gått opp 800g på en måned! Godt å se at de nattlige festmåltidene ikke har vært forgjeves... Men hvor kommer egentlig de 800 grammene fra? Jeg veier da like mye som sist?

mandag 4. februar 2008

Hillary

Jeg har veddet en flaske champagne med min elskede om at Hillary kommer til å vinne i nominasjonen. 

søndag 3. februar 2008

Jeg kan sy, jeg kan sy, jeg kan sy!


Jeg har snakket om det så lenge, og i dag var det omsider tid for å friske opp gamle sykunnskaper! Buksa er laget av Frikejentas gamle kosebukse. Mønsteret er i utgangspunktet veldig enkelt, men på svensk, så jeg forsto nesten ingen ting. Tror jeg gjorde alt litt feil, klipte feil, gal rekkefølge, skikkelig slurvete finish, men jeg er likevel fryktelig stolt av meg selv! En god start.

lørdag 2. februar 2008

Bloggdebut

Grydablogg er herved etablert. Hvorfor? Jeg tenker kanskje dette først og fremst som en dagbok, mer enn som en kommunikasjonskanal. Skulle det vise seg at dette er interessant også for andre, er det jo bare hyggelig.

Jeg er hjemme i fødselspermisjon frem til august. Det er merkbart hvordan mer hjemmetid gjør at perspektivene og interessefeltet endres - det går mye i babyliv, håndarbeid, lesing og hjemlige sysler for tiden. Jeg forsøker å lære meg å fotografere, og skal - snart - tråkke i gang symaskinen. Brødbakingen perfeksjoneres, og jeg bedriver yoga på stuegulvet. Tenker det er en del bloggmateriale her, jeg.